Weather Icon

Ο Ερντογάν παραδέχεται πως κινητοποιεί την μεταναστευτική εισβολή

Ο Ερντογάν παραδέχεται πως κινητοποιεί την μεταναστευτική εισβολή

Του Amy Mek

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε πρόσφατα δύο ομιλίες στο τουρκικό κοινό, αναφέροντας πως η μεταναστευτική κρίση που εκτυλίσσεται στα ελληνικά σύνορα αποτελεί επιθετική ενέργεια κατά της Ευρώπης και ίσως ακόμη και απόπειρα επαναφοράς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως αποκαλύφθηκε από το ίδρυμα RAIR USA.

Κατά την ομιλία του, η οποία αφορούσε την ημέρα της γυναίκας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της και να επιτρέψει στους μετανάστες που ταξιδεύουν από την Τουρκία να εισέλθουν στην Ευρώπη. 

Ξεκίνησε την ομιλία κάνοντας  αναφορά σε ένα διάσημο ποίημα του Ισλαμικού κόσμου, γραμμένο από τον Yahya Kemal Beyatli, με τίτλο ”26 Agustos 1922”, το οποίο αναφέρεται στην Μεγάλη Επίθεση κατά τον Ελληνο-τουρκικό πόλεμο, όπου οι Έλληνες της ανατολής ηττήθηκαν και εκδιώχθηκαν προς την θάλασσα.

Αφότου ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορά του με την Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου σε μία πρωτοφανή προσπάθεια να λάβει μεγαλύτερη υποστήριξη από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο θέμα των Σύρων προσφύγων οι οποίοι εκδιώκονται από την Συρία, ανέφερε στο δυτικό κοινό, πως  αν πάρουν μία παθητική στάση απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα απλώς θα ανοίξουν τις μεταναστευτικές πύλες οι οποίες θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη.

Υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν πως η Τουρκία διαδραμάτιζε πολύ πιο ενεργό ρόλο στην δημιουργία της μεταναστευτικής κρίσης που λαμβάνει χώρα στα ελληνικά σύνορα.

Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς να κατεβάζουν αναγκαστικά από τα λεωφορεία μετανάστες υπό την απειλή όπλου και να τους μεταφέρουν στα ελληνικά σύνορα. Υπάρχουν επίσης βίντεο με μετανάστες που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις τουρκικές φυλακές υπό τον όρο να μεταβούν στα ελληνικά σύνορα και να εισέλθουν στην Ελλάδα. Τις ημέρες του Μαρτίου οι Έλληνες πολίτες έκαψαν ένα εν διαμορφώση κέντρο κράτησης μεταναστών στις Σέρρες.

Χρησιμοποιώντας μία τυπική αριστερή τακτική, τα παραδοσιακά ΜΜΕ κακομεταχειρίζονται τους πολίτες επειδή τόλμησαν να εναντιωθούν στην αμείλικτη επίθεση μεταναστών που κατακλύζουν παράνομα την χώρα τους. Υπό αυτήν την έννοια, τα ΜΜΕ απηχούν τα επιχειρήματα του δικτάτορα Ερντογάν και επιτίθενται σε όποιον στέκεται ενάντια στην λαθροεισβολή μεταναστών προς την Ευρώπη.

Επιπλέον, την ίδια ακριβώς στιγμή τα ΜΜΕ αγνοούν πλήρως την δήλωσε του Ερντογάν για έναν ισλαμικό ιερό πόλεμο.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban και η υποψήφιος για την γαλλική προεδρία Marine Le Pen είχαν δίκιο αποκαλώντας τις μεταναστευτικές κινήσεις ως εισβολές.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: rairfoundation.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube