Weather Icon

Ούτε αυτοί που τα λένε δεν τα πιστεύουν…

Ούτε αυτοί που τα λένε δεν τα πιστεύουν…

Tούρκος διπλωμάτης “αδειάζει” την Άγκυρα για το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας

 

Σαφείς αποστάσεις από την τουρκο-λιβυκή συμφωνία για τον προσδιορισμό θαλάσσιων ζωνών πήρε τούρκος υψηλόβαθμος διπλωμάτης σε συνέδριο που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον

Σαφείς αποστάσεις από την τουρκο-λιβυκή συμφωνία για τον προσδιορισμό θαλάσσιων ζωνών πήρε τούρκος υψηλόβαθμος διπλωμάτης σε συνέδριο που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον. Ο λόγος για τον πολιτικό διευθυντή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τσαγατάι Ερτσιγές ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την επίσημη θέση της Άγκυρας. 

Το γεγονός το εντόπισε η τουρκική Γενί Σαφάκ. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τούρκος διπλωμάτης ανέφερε στο συνέδριο την φράση “σας τα είπα αυτά γιατί μου ζητήθηκε να σας τα πω” και στη συνέχεια, δείχνοντας τον χάρτη του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης, ανέφερε: “Δεν μπορώ να πω ότι είναι θέση της Τουρκίας. Επειδή εκπροσωπώ τη χώρα μου και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό είναι η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας”. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο τούρκος διπλωμάτης φέρεται να είπε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. 

Για τη συνέχεια TOC

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube