Weather Icon
Τουρκία 24 Ιανουαρίου 2020

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Αν. Τουρκία: Εικόνες χάους στους δρόμους – Βίντεο

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Αν. Τουρκία: Εικόνες χάους στους δρόμους – Βίντεο

Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 19.55 (ώρα Ελλάδος) στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία.

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), στην ανατολική Τουρκία, στην επαρχία Ελαζίγ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται εννέα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σιβρίς και 221 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Γκαζιαντέπ.

​Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

​«Σεισμός 6,8 Ρίχτερ έπληξε την πόλη Σιβρίς στις 20.55 (τοπική ώρα). Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα» δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης και Φυσικών Καταστροφών, μιλώντας στο δίκτυο «NTV».   

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο τραυματίες.

​Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, αλλά και σε γειτονικές χώρες, όπως η Συρία και το Ιράκ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία περιοχή έντονης σεισμικής δραστηριότητας, όπου αρκετά συχνά καταγράφονται ισχυρές δονήσεις. Οι δύο πιο θανατηφόροι σεισμοί έχουν σημειωθεί το 115 μ.Χ. και το 526 μ.Χ. με 260.000 και 250.000 θύματα, αντιστοίχως.

Δεν υπάρχει ανησυχία για την Ελλάδα

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά την Ελλάδα, διαμηνύοντας ότι ο σεισμός δεν επηρεάζει το ρήγμα της Ανατολίας και δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες δονήσεις στον χώρο του Αιγαίου.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube