Weather Icon

Το «κρυφτούλι» με την επιστολή Στόλτενμπεργκ για το χρονοδιάγραμμα των Πρεσπών

Το «κρυφτούλι» με την επιστολή Στόλτενμπεργκ για το χρονοδιάγραμμα των Πρεσπών

Η Αθήνα σιωπά, ο ΑΝΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλος δηλώνει άγνοια, αλλά ο κ. Ζάεφ υποστήριξε χθες σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι πράγματι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έχει στείλει επιστολή στις δύο κυβερνήσεις ζητώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Πάντως ο κ. Ζάεφ εκτίμησε ότι η συζήτηση στην Βουλή που ξεκινά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία των συνταγματικών αλλαγών στις 12 Ιανουαρίου, οπότε αμέσως μετά η σκυτάλη περνάει στην Ελληνική κυβέρνηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή.

Η «Καθημερινή» είχε δημοσιεύσει την Τετάρτη πληροφορίες για την ύπαρξη επιστολής για την οποία η ελληνική πλευρά σιωπά (και διπλωματικές πηγές διαψεύδουν την ύπαρξη της), προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το ήδη βαρύ κλίμα, ενώ ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι οι δυο πλευρές μπορούν να ολοκληρώσουν την διαδικασία ακόμη και πριν από το τέλος Φεβρουαρίου ,χρονοδιάγραμμα που θέτει ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube