Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar , Ρωσία 2 Σεπτεμβρίου 2018

Τι γύρευε το ρωσικό τρολ στο δημοψήφισμα του 2015;

Τι γύρευε το ρωσικό τρολ στο δημοψήφισμα του 2015;
Μέλος του ρωσικού «εργοστασίου των τρολ» που κατηγορείται για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές φέρεται να επισκέφθηκε τη χώρα μας λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και του πολέμου που φούντωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «Ναι» και το «Οχι». Ποια είναι η Άννα Μπογκάτσεβα και το Internet Research Agency, και ποιες οι ενδεχόμενες σχέσεις τους με την Ελλάδα; 
Tα γραφεία του Internet Research Agency, του ρωσικού «εργοστασίου των τρολ», στην Αγία Πετρούπολη 



Τουλάχιστον μία υπάλληλος του Internet Research Agency, του ρωσικού «εργοστασίου των τρολ» και των μελών του που κατηγορήθηκαν από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μόλερ για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016, ήταν στην Ελλάδα λίγο πριν από την κρίσιμη περίοδο του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015. Εκείνες τις ημέρες διεξαγόταν στη χώρα μας πόλεμος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πόλωση μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι» να έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και τους Έλληνες να έχουν περάσει στη σφαίρα έντονου διχασμού, όχι μόνο στο Facebook και στο Twitter αλλά και στις πλατείες. 

Για τη συνέχεια Protagon

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube