Weather Icon
Βαλκάνια , Τουρκία 12 Μαΐου 2017

Τα τουρκικά πανεπιστήμια ανοίγουν σε Ελληνες φοιτητές

Τα τουρκικά πανεπιστήμια ανοίγουν σε Ελληνες φοιτητές

Περισσότεροι από 100.000 αλλοδαποί φοιτητές, προερχόμενοι από 119 χώρες, σπουδάζουν κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά σε τουρκικά πανεπιστήμια. Ιδρύματα με ιστορία αιώνων, αλλά και νέα, προσπαθούν να γίνουν ανταγωνιστικά ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, προσφέροντας προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και αναζητώντας ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνεργασίες σε όλον τον κόσμο.
«Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης, που σήμερα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διπλωματίας των κοινωνιών. Θέλουμε να επενδύσουμε στους νέους μας, προσφέροντας έτσι μεγάλη υπηρεσία για το μέλλον των σχέσεών μας», δήλωσε ο γενικός πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, σε εκδήλωση για την παρουσίαση πέντε τουρκικών πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube