Video , Ιράν , Ισραήλ , Λίβανος , Παλαιστίνη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Σοβαρότατη οπισθοδρόμηση

Σοβαρότατη οπισθοδρόμηση

Δημήτρης Καραϊτίδης: Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη! Σοβαρότατη οπισθοδρόμηση

Το ρεπορτάζ

Τα πτώματα έξι ομήρων που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ανασύρθηκαν από σήραγγα στην Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής 1/9/2024 ο Ισραηλινός στρατός.

Πρόκειται για τους Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi και Ori Danino όπου μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, νωρίτερα σήμερα, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι ένας από τους ομήρους που βρέθηκε νεκρός ήταν Ισραηλινοαμερικανός πολίτης, ο 23χρονος Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους.

Η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός στη Λωρίδα της Γάζας. Η οικογένεια εξέδωσε μία δήλωση, λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε πτώματα στη Γάζα, που ίσως ανήκουν σε ομήρους.

«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο εκπρόσωπος του στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, ισχυρίστηκε ότι κατά την εκτίμησή του «δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους τρομοκράτες της Χαμάς λίγο πριν φθάσουμε σε αυτού». «Όποιος δολοφονεί ομήρους δεν θέλει συμφωνία» ισχυρίστηκε ύστερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προσθέτοντας πως έχει δεσμευθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων αλλά και πως δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων

Ο Ιτσάτ ελ Ρεσίκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, απάντησε στις κατηγορίες πως το Ισραήλ, με την άρνησή του να υπογράψει μια συμφωνία εκεχειρίας, ευθύνεται για τους θανάτους Ισραηλινών ομήρων. Παράλληλα, συγγενείς αιχμαλώτων, που ζητούν μάταια από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να καταλήξει σε συμφωνία για απελευθέρωση των οικείων τους παρότι έχουν σκοτωθεί και άλλοι όμηροι, καλούν σε μαζικές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης.

Ζητείται πραγματική κατάπαυση του πυρός
Στο μεταξύ, στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού για την πολιομυελίτιδα, αλλά οι αναλυτές αμφισβητούν θα μπορούσε να πετύχει εν μέσω της συνεχιζόμενης ανασφάλειας και του αναγκαστικού εκτοπισμού.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι απαιτείται «πραγματική κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για να έχει αποτελέσματα η εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς ο στρατός κατοχής σκότωσε τουλάχιστον 61 ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες.

Το γραφείο του Νετανιάχου διέψευσε τις αναφορές για γενική κατάπαυση του πυρός για τον εμβολιασμό τονίζοντας ότι το Ισραήλ επιτρέπει σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να χορηγούν το εμβόλιο σε συγκεκριμένες περιοχές για λίγες ώρες.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος των, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι παραμένει «αισιόδοξος» για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, καθώς οι διαπραγματευτές συνεχίζουν και όλα τα μέρη συμφωνούν στις αρχές μιας τέτοιας συμφωνίας.

Τουλάχιστον 40.691 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 94.060 έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο. Υπολογίζεται ότι 1.139 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube