Ουκρανία , Ρωσία 26 Αυγούστου 2024

Ντμίτρι Πεσκόφ: Η Ρωσία θα απαντήσει στην επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ

Ντμίτρι Πεσκόφ: Η Ρωσία θα απαντήσει στην επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ

Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με το Κίεβο

Ο Πεσκόφ απέρριψε πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι υπάρχουν κάποιου είδους διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως θα πρέπει να υπάρξει μια ρωσική απάντηση στην εισβολή της Ουκρανίας στη δυτική περιφέρεια του Κουρσκ και πως η ιδέα για συνομιλίες με σκοπό την κατάπαυση του πυρός με το Κίεβο έχει πάψει πλέον να είναι επίκαιρη.

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρωσία στις 6 Αυγούστου σε μια αιφνιδιαστική επίθεση που σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε στόχο να βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση του Κιέβου ενόψει πιθανής διεξαγωγής συνομιλιών και να επιβραδύνει την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο.

«Τέτοιες εχθρικές ενέργειες δεν μπορούν να παραμείνουν χωρίς την κατάλληλη απάντηση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θα υπάρξει οπωσδήποτε μια απάντηση». Ο Πούτιν έχει πει πως η Ουκρανία θα λάβει μια «απάντηση που να αξίζει» αλλά δεν έχει ακόμη πει δημόσια ποια θα είναι αυτή.

Ο Πεσκόφ απέρριψε πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι υπάρχουν κάποιου είδους διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.

«Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις» είπε ο Πεσκόφ. «Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με διάφορες επαφές στα μέσα ενημέρωσης, και δεν είναι όλες από αυτές ορθές».

«Το θέμα των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή έχει χάσει ουσιαστικά την επικαιρότητά του».

Το Κρεμλίνο δήλωσε ακόμη ότι δεν διαθέτει «σαφείς» πληροφορίες για το πλήγμα που αποδίδεται στον ρωσικό στρατό και χτύπησε μια ομάδα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στο ξενοδοχείο τους στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας έναν σύμβουλο για θέματα ασφάλειας και τραυματίζοντας δύο δημοσιογράφους.

«Διάβασα τις πληροφορίες υπαλλήλων πρακτορείων που λένε πως δεν ήταν δημοσιογράφος (σ.σ. αυτός που σκοτώθηκε), αλλά ένας σύμβουλος για θέματα ασφάλειας. Δεν υπάρχει ως τούτου ακόμη σαφήνεια για το θέμα αυτό» είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

«Και επαναλαμβάνω, τα ρωσικά πλήγματα χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις ή που συνδέονται με τις υποδομές αυτές» πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το θύμα «ήταν μέλος της ομάδας του Reuters που διέμενε στο ξενοδοχείο Sapphire στο Κραματόρσκ (…) όταν χτυπήθηκε από πυρά πυραύλου» ανέφερε σε μια ανακοίνωση χθες, Κυριακή, το πρακτορείο στο X, εκφράζοντας τη θλίψη του για την είδηση αυτή. «Δύο δημοσιογράφοι μας βρίσκονται στο νοσοκομείο: ο ένας νοσηλεύεται για σοβαρά τραύματα» πρόσθεσε το Reuters, διευκρινίζοντας πως άλλοι τρεις συνάδελφοι είναι σώοι και αβλαβείς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube