ΗΠΑ , Τουρκία 26 Αυγούστου 2024

Ναυτική άσκηση Τουρκίας – ΗΠΑ στην Ανατ. Μεσόγειο με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου Anadolu

Ναυτική άσκηση Τουρκίας – ΗΠΑ στην Ανατ. Μεσόγειο με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου Anadolu

Το TCG Anadolu πραγματοποίησε ασκήσεις με το USS Wasp

Σε κοινή ναυτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο προχώρησαν Τουρκία – ΗΠΑ με τη συμμετοχή και του τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolu, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με την τουρκική αντιπολίτευση να την κυβέρνηση ότι δεν ανακοίνωσε την άσκηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το τηλεοπτικό δίκτυο Ulusal TV μετέδωσε πως “τη δραστηριότητα που έκρυψε η κυβέρνηση του AKP την αποκάλυψαν οι ΗΠΑ. Αποκαλύφθηκε πως το TCG Anadolu πραγματοποίησε ασκήσεις με το USS Wasp το οποίο βρίσκεται στην Αν. Μεσόγειο για να προστατέψει το Ισραήλ. Η εφημερίδα Aydinlik αποκάλυψε αυτήν την άσκηση”.

“Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ναυτιλίας των ΗΠΑ”, όπως ανέφερε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός, “το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Wasp έκανε ασκήσεις με το  TCG Anadolu την περίοδο 13-17 Αυγούστου στην Αν. Μεσόγειο. Επίσης συμμετείχαν και τα πλοία  USS Oak Hill και η φρεγάτα της. Τουρκίας Gokova. Σύμφωνα με τον λογαριασμό Facebook του αμερικανικού πλοίου αυτή η ναυτική άσκηση είναι μια απόδειξη της μόνιμης συνεργασίας και πίστης για την ασφάλεια στις θάλασσες. Ενώ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας  πάντα ανακοινώνει και δημοσιοποιεί τις ασκήσεις του, δεν έκανε το ίδιο σχετικά με αυτή την άσκηση και δεν έκανε καμία ανακοίνωση”.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Γιάνκι Μπαγτζιόγλου κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση λέγοντας: “Από τον Οκτώβριο αντιδρούσαν στην παρουσία των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο. Ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έλεγαν “που βρίσκεται η Αμερική και που βρίσκεται η Μεσόγειος, γιατί έρχονται αυτά τα πλοία εδώ. Τα πλοία των ΗΠΑ είναι πηγή της βίας και έλεγαν πως αυτά τα πλοία αυξάνουν τη βία””.

Και πρόσθεσε: “Κανονικά υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαν να μην κάνουν αυτή την άσκηση. Αλλά στο Υπουργείο Άμυνας μάλλον είπαν ας μην προκαλέσουμε πρόβλημα σε καμία πλευρά. Σκέφτηκαν και να κάνουμε την άσκηση αλλά να μην την ανακοινώσουμε”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube