REAL TIME |

Ισραήλ 30 Ιουλίου 2024

Μελόνι σε Νετανιάχου: Προσοχή μην πέσετε στην «παγίδα» των αντιποίνων

Μελόνι σε Νετανιάχου: Προσοχή μην πέσετε στην «παγίδα» των αντιποίνων

Έκκληση απηύθυνε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, «το Ισραήλ να μην πέσει στην «παγίδα» των αντιποίνων.

Επιπλέον, όπως σημείωσε, «ανησυχεί πάρα πολύ όσον αφορά την κατάσταση στον Λίβανο και τον κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης».

Σε δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια επίσκεψής της στην Κίνα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να συνεχίσει να στέλνει μηνύματα μετριοπάθειας και ότι η Κίνα μπορεί να βοηθήσει στις προσπάθειες αυτές, έχοντας «στέρεους δεσμούς» με το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.

Λευκός Οίκος: Μπορεί να αποφευχθεί ένας ευρύτερος πόλεμος μεταξύ Ισραήλ-Χεζμπολάχ

Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, και στέλνει μηνύματα για την αποφυγή ενός ευρύτερου πολέμου.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε «πεπεισμένος» ότι είναι δυνατόν να αποφευχθεί ένας ευρύτερος πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, μετά την επίθεση το Σάββατο στα Υψίπεδα του Γκολάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 νέοι.

«Κανείς δεν θέλει έναν ευρύτερο πόλεμο και είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια τέτοια εξέλιξη» δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

«Αν και έχουμε όλοι ακούσει να μιλούν για αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο επανειλημμένως κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα μηνών, αυτές οι προβλέψεις ήταν υπερβολικές. Ειλικρινά, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι υπερβολικές σήμερα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αδειάζει από ξένους υπηκόους ο Λίβανος – Ταξιδιωτικές οδηγίες σε πολίτες

Πολλές είναι οι χώρες που συστήνουν στους πολίτες τους να αποχωρήσουν από τον Λίβανο.

Η Βρετανία συνέστησε χθες στους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ μετά την πολύνεκρη επίθεση στο κατεχόμενο Γκολάν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσης ανακοίνωση σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων στο Ισραήλ, τον Λίβανο, τα παλαιστινιακά εδάφη και το Ιράν.

«Υπενθυμίζονται συναφείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με τις οποίες συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, καθώς και η αναχώρηση των επισκεπτών από τη χώρα» αναφέρεται στη νεότερη ανακοίνωση.

Το ίδιο έκανε και η Γερμανία, καλώντας τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Να σημειωθεί τι έχουν ανασταλεί πτήσεις προς και από τη Βηρυτό. Η Air France και η θυγατρική της, Transavia France, ανέστειλαν χθες και σήμερα τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο του Παρισιού «Σαρλ ντε Γκολ» προς τη Βηρυτό.

Οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Swiss and Eurowings, του γερμανικού ομίλου Lufthansa, αναστέλλουν και εκείνες τις πτήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου μέχρι τις 5 Αυγούστου εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube