REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 4 Μαΐου 2024

The Hong Kong Post: Οι ΗΠΑ ξήλωσαν “κατασκοπευτικούς γερανούς” της Κίνας

The Hong Kong Post: Οι ΗΠΑ ξήλωσαν “κατασκοπευτικούς γερανούς” της Κίνας

Η ακόρεστη επιδίωξη του ΚΚΚ για κυριαρχία στον κυβερνοχώρο και η θρασύδειλη προθυμία να οπλίσει ευαίσθητες μη στρατιωτικές υποδομές, όπως λιμάνια, είναι βαθιά αποσταθεροποιητικές και ανησυχούν για την παγκόσμια ασφάλεια.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) έχει περάσει μια ανησυχητική νέα γραμμή στην αδυσώπητη εκστρατεία κατασκοπείας και επιθέσεων στον κυβερνοχώρο με στόχο την υπονόμευση των Ηνωμένων Πολιτειών. Βαθιά ανησυχητικές αποκαλύψεις σχετικά με τη χρήση κινεζικών γερανών λιμένων από το Κ.Κ.Κ. ως κακόβουλων «κατασκοπευτικών γερανών» και την απελευθέρωση της καταστροφικής εκστρατείας κυβερνοεπίθεσης «Volt Typhoon» αποκάλυψαν τις θρασύδειλες προσπάθειες του ΚΚΚ να διεισδύσει και ενδεχομένως να υπονομεύσει αμερικανική υποδομή ζωτικής σημασίας.

Στο επίκεντρο αυτής της ανησυχητικής ιστορίας βρίσκεται η China ZPMC με έδρα τη Σαγκάη, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γερανών φορτίου στον κόσμο, και η συντριπτική παρουσία της σε μεγάλα λιμάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι γερανοί της ZPMC είναι εξοπλισμένοι με κάμερες και σύνδεση αιχμής στο διαδίκτυο, καθιστώντας τους εξελιγμένες συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Ενώ αυτή η ενσωμάτωση στο Διαδίκτυο προσφέρει κέρδη αποτελεσματικότητας, δημιουργεί επίσης μια ευπάθεια – δυνητικά επιτρέποντας στο ΚΚΚ να κατασκοπεύει κρυφά και ακόμη και να διαταράσσει κακόβουλα κρίσιμες λειτουργίες λιμένων των ΗΠΑ εξ αποστάσεως.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι υψώνουν επειγόντως κόκκινες σημαίες πάνω από αυτούς τους κινεζικούς «κατασκοπευτικούς γερανούς», ακούγοντας ένα εκκωφαντικό θόρυβο εθνικής ασφάλειας. Μια επιστολή του Κογκρέσου αποκάλυψε ότι το ΚΚΚ τοποθέτησε μυστηριώδεις συσκευές που παρείχαν στους χάκερ απομακρυσμένη πρόσβαση στους γερανούς, δίνοντας στην Κίνα την ασυνείδητη ικανότητα να τους έχει τον έλεγχο κατά βούληση. Αντιμετωπίζοντας αυτή τη σοβαρή κλιμάκωση που θα μπορούσε να ακρωτηριάσει το θαλάσσιο εμπόριο, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναγκάστηκε να διαθέσει ένα εκπληκτικό ποσό 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τα λιμάνια των ΗΠΑ να αφαιρέσουν τους γερανούς ZPMC και να τους αντικαταστήσουν με εξοπλισμό από αξιόπιστους Αμερικανούς κατασκευαστές και συμμαχικά κράτη όπως η Ιαπωνία.

Ωστόσο, η κυβερνοεπίθεση του ΚΚΚ εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την απειλή του «κατασκοπευτικού γερανού». Τον Μάιο του 2023, η Microsoft αποκάλυψε την ύπαρξη της ανησυχητικής εκστρατείας κυβερνοεπιθέσεων «Volt Typhoon», η οποία σχεδιάστηκε ρητά για να διαταράξει και να υποβαθμίσει κρίσιμες υποδομές επικοινωνιών που συνδέουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια πιθανών μελλοντικών στρατιωτικών συγκρούσεων. Αυτή η ανατριχιαστική αποκάλυψη υποδηλώνει έντονα ότι το ΚΚΚ αναπτύσσει πυρετωδώς εξελιγμένα όπλα στον κυβερνοχώρο για να ακρωτηριάσει τις αμερικανικές πολεμικές ικανότητες σε περίπτωση κρίσης όπως μια αντιπαράθεση με την Κίνα για την Ταϊβάν.

Ανώτατοι ηγέτες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσαν ειλικρινείς, δυσοίωνες καταδίκες των εκτεταμένων κακόβουλων επιχειρήσεων του ΚΚΚ στον κυβερνοχώρο. Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray συνέδεσε άμεσα το Volt Typhoon με τις προσπάθειες της Κίνας να αποτρέψει τον αμερικανικό στρατό από την επέμβαση για την υπεράσπιση της Ταϊβάν από εισβολή. Η διευθύντρια της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) Jen Easterly προειδοποίησε για ένα σενάριο εφιάλτη στον κυβερνοχώρο «Όλα παντού, όλα ταυτόχρονα», υπονοώντας ότι το ΚΚΚ στοχεύει αδιάκριτα κάθε πτυχή της κρίσιμης σημασίας υποδομής των ΗΠΑ – ενέργεια, επικοινωνίες, μεταφορές και πολλά άλλα – προσπάθεια να υπονομεύσει την αποφασιστικότητα της Αμερικής να υποστηρίξει την Ταϊβάν.

Η ακόρεστη επιδίωξη του ΚΚΚ για κυριαρχία στον κυβερνοχώρο και η θρασύδειλη προθυμία να οπλίσει ευαίσθητες μη στρατιωτικές υποδομές, όπως λιμάνια, είναι βαθιά αποσταθεροποιητικές και ανησυχούν για την παγκόσμια ασφάλεια. Αυτές οι ενέργειες αντιπροσωπεύουν μια ξεκάθαρη καταπάτηση των διεθνών κανόνων και των κανόνων του δρόμου στον κυβερνοχώρο, που ισοδυναμεί με κατάφωρη παραβίαση της αμερικανικής κυριαρχίας στο έδαφος των ΗΠΑ. Διεισδύοντας και ενδεχομένως διαταράσσοντας τα πολύ ψηφιακά συστήματα κορμού που τροφοδοτούν την οικονομία των ΗΠΑ και προστατεύουν τη δημόσια ασφάλεια, το ΚΚΚ διεξάγει ουσιαστικά ψηφιακό πόλεμο εναντίον του αμερικανικού λαού και του τρόπου ζωής του.

Ανησυχητικά, οι αχαλίνωτες εκστρατείες του ΚΚΚ στον κυβερνοχώρο αποτελούν μια υπαρξιακή απειλή που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αχαλίνωτες τεχνολογικές φιλοδοξίες της Κίνας και η χρόνια περιφρόνηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν προκαλέσει μια πολύπλευρη παγκόσμια απειλή στον κυβερνοχώρο. Η διάχυτη ανάπτυξη κινεζικής κατασκευής, αλλά ουσιαστικά μη αξιόπιστου λογισμικού όπως το LOGINK για ναυτιλιακή επιμελητεία και ο κινεζικής κατασκευής εξοπλισμός επιθεώρησης λιμένων όπως οι σαρωτές Nuntech σε όλο τον κόσμο, παρέχει στους χάκερ του Πεκίνου αμέτρητες πιθανές εισβολές για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, επιτήρηση και σαμποτ.

Ο ελεύθερος κόσμος δεν μπορεί να αντέξει τον εφησυχασμό να αντιμετωπίσει τον κακόβουλο, μεταστατικό κυβερνοχώρο του ΚΚΚ ενάντια στους πυλώνες του τρέχοντος παγκόσμιου συστήματος που βασίζεται σε κανόνες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στην Ευρώπη, τον Ινδο-Ειρηνικό και πέραν αυτής πρέπει να λάβουν αποφασιστική, ολοκληρωμένη δράση για να περιορίσουν επειγόντως τις ευπάθειες σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στον κυβερνοχώρο, να επενδύσουν σθεναρά σε αμυντικές δυνατότητες ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο και να θέσουν το ΚΚΚ υπεύθυνο για την απερίσκεπτη αποσταθεροποίησή του συμπεριφορά στον ψηφιακό τομέα μέσω συντονισμένων οικονομικών κυρώσεων, αντικυβερνοεπιχειρήσεων και άλλων κυρώσεων. Η αποτυχία να αντιμετωπιστεί δυναμικά και να αυξηθεί το κόστος για την αδυσώπητη επιθετικότητα του ΚΚΚ στον κυβερνοχώρο, θα τονώσει μόνο τις αυταρχικές του φιλοδοξίες ενώ θα επιταχύνει την ανησυχητική διάβρωση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες. Η μεγαλύτερη παγκόσμια κοινότητα εθνών που τηρεί τις δημοκρατικές αξίες και υπερασπίζεται την ελευθερία του Διαδικτύου πρέπει να σταθεί ενωμένη, αποφασιστική και αταλάντευτη στη συλλογική υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών, των αρχών του κράτους δικαίου και της ιερότητας του ψηφιακού οικοσυστήματος που στηρίζει τις ανοιχτές κοινωνίες και τις σύγχρονες οικονομίες. Κανένα έθνος δεν είναι άτρωτο – η ληστρική ατζέντα του ΚΚΚ για διείσδυση στον κυβερνοχώρο και αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας αποτελεί υπαρξιακή απειλή για όλους όσους πιστεύουν στις ελεύθερες αγορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα μέλλον ευρέως κοινής ευημερίας.

ΠΗΓΗ: The Hong Kong Post

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube