Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 7 Μαΐου 2024

Αξιωματούχος Ισραήλ στους Times of Israel: «Περιορισμένη» η επιχείρηση στη Ράφα

Αξιωματούχος Ισραήλ στους Times of Israel: «Περιορισμένη» η επιχείρηση στη Ράφα

«Εφαρμόζεται για να πιεστεί η Χαμάς ώστε να δεχτεί μια συμφωνία»

«Εφαρμόζεται για να πιεστεί η Χαμάς ώστε να δεχτεί μια συμφωνία».

Δεν πρόκειται για την ευρεία επιχείρηση στη Ράφα, την οποία ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει επανειλημμένα υποσχεθεί ότι θα πραγματοποιήσει το Ισραήλ, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο μια πηγή που γνωρίζει το σχέδιο του Ισραήλ.

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τα σχέδια εκκένωσης της περιοχής στην ανατολική Ράφα και διεξαγωγής της επιχείρησης πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία της Δευτέρας μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε η ίδια πηγή.

IDF: Στον έλεγχο τους η Ράφα

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα πως έχουν τον επιχειρησιακό έλεγχο της νότιας συνοριακής διάβασης της Ράφας στην παλαιστινιακή πλευρά, η οποία συνορεύει με την Αίγυπτο και είναι καθοριστικής σημασίας για την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελώντας και την μοναδική έξοδο για τους τραυματίες από τον πόλεμο στην Γάζα.

Στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν επιχειρήσεις αναζήτησης μαχητών της Χαμάς, αλλά και ελέγχου της περιοχής το πρωί, μετά από την πραγματοποίηση μιας χερσαίας και μιας αεροπορικής επιχείρησης σε τμήμα στα ανατολικά της Ράφας το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω διπλωματικών προσπαθειών στο εξωτερικό για την επίτευξη μιας νέας εκεχειρίας.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube