Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος της άμυνας δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές των αμυντικών προϊόντων της κατά 50%, με αιχμή του δόρατος τα drones, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο ταξίαρχος Reza Talaei-Nik, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Ιράν, δήλωσε την Κυριακή ότι το υπουργείο έχει κάνει σημαντικά βήματα για την αύξηση της παραγωγής αμυντικού εξοπλισμού και την κάλυψη των απαιτήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε ο ιστότοπος Press TV.

Πρόσθεσε ότι το Ιράν έχει καταφέρει να καλύψει όλες τις αμυντικές του ανάγκες και τώρα επικεντρώνεται στην επέκταση της εξαγωγικής αγοράς και στην ανταπόκριση σε πολλά αιτήματα για την αγορά αμυντικών προϊόντων της χώρας.

Οι κυρώσεις οδήγησαν σε άνθιση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων
Χαιρέτισε τα μεγάλα επιτεύγματα του Υπουργείου Άμυνας στους τομείς της έρευνας, της τεχνογνωσίας και των σύγχρονων τεχνολογιών.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιδίωξαν και θα επιδιώκουν την αρχή του τεχνολογικού αιφνιδιασμού έναντι του εχθρού και ταυτόχρονα την αποτροπή κάθε είδους αιφνιδιασμού στον επιθετικό και αμυντικό τομέα», τόνισε ο Talaei-Nik.

Οι Ιρανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και τεχνικοί έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια σημαντική πρόοδο στην κατασκευή ενός ευρέος φάσματος εγχώριου εξοπλισμού, καθιστώντας τις ένοπλες δυνάμεις αυτάρκεις.

Η χρήση των ιρανικών όπλων σε συνθήκες μάχης και η χαμηλή τιμή, χαρίζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, έναντι άλλων βιομηχανιών όπλων στις χώρες εκτός ΝΑΤΟ.

Το Battle Tested «ταμπελάκι» είναι σημαντικό για τις πωλήσεις
Το δημοσίευμα αναφέρει πως τα ιρανικά στρατιωτικά προϊόντα έχουν επίσης βρει πολλούς πελάτες στον κόσμο. Η αλήθεια είναι πως έχει ανταγωνιστικούς πυραύλους και drones που ακόμα και η Ρωσία θέλησε να συνάψει συμφωνία αγοράς τεχνογνωσίας για την εγχώρια παραγωγή.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το «ταμπελάκι «Battle Tested»» που πλέον βρίσκεται στα περισσότερα όπλα και οπλικά συστήματα του Ιράν. Το γεγονός πως ιρανικά όπλα περνούν από την ίσως καλύτερη αεράμυνα του κόσμου, δεδομένου του μεγέθους, ενώ τα όπλα τους έχουν χρησιμοποιηθεί κατά του Ισραήλ από την Χεζμπολάχ, τους Χούθι, την Χαμάς, τις ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές και από την Ρωσία στην Ουκρανία. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες, έχουν εικόνα των δυνατοτήτων των οπλικών συστημάτων σε συνθήκες μάχης. Κάτι που τους χαρίζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η χώρα δεν θα διστάσει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες, οι οποίες προορίζονται εξ ολοκλήρου για την άμυνα. Σε συνέντευξή του, ο Talaei-Nik δήλωσε ότι το Ιράν συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών στον κόσμο όσον αφορά την τεχνολογία της αμυντικής βιομηχανίας.

in.gr