«Ζώα», χαρακτήρισε τους μετανάστες ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν.

«Όχι, δεν είναι άνθρωποι, δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα»

«Οι Δημοκρατικοί μας λένε: «Παρακαλώ μην τους αποκαλείτε ζώα, είναι άνθρωποι. Τους λέω: «Όχι, δεν είναι άνθρωποι, δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα», είπε ο Τραμπ, εξαπολύοντας επίθεση στη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ως πρόεδρος είπε ο Τραμπ, «θα σφράγιζα τα σύνορα την πρώτη ημέρα της θητείας του και θα ξεκινήσουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση απέλασης στην ιστορία της χώρας μας».

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, «ο Τζο Μπάιντεν  έφερε τις σφαγές, το χάος και τους εγκληματίες από όλο τον κόσμο και τους πέταξε ακριβώς στις αυλές μας».

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος «θα σταματήσουμε τη λεηλασία, τους βιασμούς, τη σφαγή και την καταστροφή των αμερικανικών προαστίων, πόλεων και κωμοπόλεων μας».

Ρατσιστική ρητορική μίσους

Ο Τραμπ έχει στοχοποιήσει τις μειονότητες και τους ξένους εδώ και χρόνια, χρησιμοποιώντας ακραία ρητορική και  ρατσιστικές δηλώσεις.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί ακραία ρητορική που προωθεί τον διχασμό, το μίσος και τη βία στη χώρα μας», είπε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας του Μπάιντεν, Μάικλ Τάιλερ στους δημοσιογράφους. «Ενθαρρύνει τους λευκούς εθνικιστές και επευφημείτην αποκρουστική συμπεριφορά της ακροδεξιάς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, το 38% των Ρεπουμπλικανών και ένας στους πέντε ανεξάρτητους ψηφοφόρους που συμμετείχαν στην έρευνα λένε ότι η μετανάστευση είναι το πιο σημαντικό ζήτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ναυτεμπορική