Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 15 Απριλίου 2024

Το Ιράν κατάφερε να επιτύχει ισορροπία για να μην προκαλέσει ισραηλινή στρατιωτική αντίδραση

Το Ιράν κατάφερε να επιτύχει ισορροπία για να μην προκαλέσει ισραηλινή στρατιωτική αντίδραση

Τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν μπορούν να υποστηρίξουν ότι πέτυχαν νίκη» και να μην υπάρξει κλιμάκωση 

Οι αναλυτές σε παγκόσμιο επίπεδο συζητούν αν η επίθεση του Ιράν ήταν διαβαθμισμένη για να προκαλέσει πραγματική καταστροφή στο Ισραήλ ή για να σώσει τα προσχήματα στο εσωτερικό μετά τις υποσχέσεις για εκδίκηση, αποφεύγοντας παράλληλα έναν νέο μεγάλο πόλεμο.

«Νομίζω ότι οι Ιρανοί έλαβαν υπόψη τους το γεγονός ότι το Ισραήλ διαθέτει ένα πολύ, πολύ ισχυρό, πολυεπίπεδο αντιπυραυλικό σύστημα, και πιθανώς έλαβαν υπόψη τους ότι δεν θα υπάρξουν πολλές απώλειες», δήλωσε η Σίμα Σινέ, πρώην ανώτερος αξιωματούχος της Μοσάντ στο Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ.

Το Ιράν κατάφερε να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ του να ανταποδώσει δημοσίως το χτύπημα στη Δαμασκό και να αποφύγει να προκαλέσει περαιτέρω ισραηλινή στρατιωτική δράση, τουλάχιστον αρχικά, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πολύ ευρύτερη σύγκρουση, δήλωσε η Μόνα Γιακουμπιάν, αντιπρόεδρος του Κέντρου Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής στο Ινστιτούτο Ειρήνης των ΗΠΑ.

«Και οι δύο (σ.σ. το Ιράν και το Ισραήλ) είναι σε θέση σε αυτό το σημείο να διεκδικήσουν τη νίκη και να κατέβουν από τον γκρεμό, ιδίως από τη στιγμή που δεν σκοτώθηκαν Ισραηλινοί πολίτες», δήλωσε η Γιακουμπιάν.

Γράφημα του Al Jazeera για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube