Στο στόχαστρο ρωσικής επίθεσης, με κατευθυνόμενες βόμβες, βρέθηκαν δύο συνοικίες του Χάρκοβο, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και ζημιές σε μία μη στρατιωτική υποδομή δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της περιοχής, Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω ανάρτησης του στο Telegram. Επίσης   τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένας υπάλληλος της, ηλικίας 20 ετών, σκοτώθηκε.

«Αυτή είναι μια ακόμη στοχευμένη επίθεση του εχθρού σε μη στρατιωτική σιδηροδρομική υποδομή» ανακοίνωσε η εταιρεία σιδηροδρόμων Ukrzaliznytsia στο Telegram, αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στην υποδομή.

Διοικητικά κτίρια, κατοικίες πολιτών και ορισμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των επιθέσεων, πρόσθεσε ο Σινεχούμποφ.

Η Ρωσία στοχεύει σιδηροδρομικές γραμμές σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις αποστολές αμερικανικών όπλων, δήλωσε πηγή της υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα θα εντείνει τις επιθέσεις της σε κέντρα επιμελητείας.

Το Χάρκοβο, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία, και η γύρω περιοχή έχουν γίνει εδώ και καιρό στόχος των ρωσικών επιθέσεων, οι οποίες όμως έχουν γίνει πιο εντατικές τους τελευταίους μήνες πλήττοντας μη στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές.

Πηγή: ΑΜΠΕ