Weather Icon

Συμφωνία της Ινδίας με την Ταϊβάν! Το Νέο Δελχί μπορεί να αντικαταστήσει το Πεκίνο ως κατασκευαστής ημιαγωγών

Συμφωνία της Ινδίας με την Ταϊβάν! Το Νέο Δελχί μπορεί να αντικαταστήσει το Πεκίνο ως κατασκευαστής ημιαγωγών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν Joseph Wu εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ινδία θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Κίνα ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών καθώς «η Κίνα μπορεί να μην είναι αξιόπιστος εταίρος στην παραγωγή υψηλής τεχνολογίας».

Τα σχόλια έρχονται ακόμη και όταν η εταιρεία της Ταϊβάν PSMC και η Tata Group συγκεντρώθηκαν για την πρώτη κατασκευή ημιαγωγών της Ινδίας στο Dholera του Γκουτζαράτ. Μιλώντας στον διπλωματικό ανταποκριτή  του “DNA INDIA” Sidhant Sibal από την Ταϊπέι, ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν προειδοποίησε επίσης για εκστρατείες παραπληροφόρησης ενόψει των εκλογών στην Ινδία. Είπε, «Η Ινδία περνά επίσης από εκλογές και είμαι βέβαιος ότι οι Κινέζοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν αυτό το ανοιχτό περιβάλλον για να διαμορφώσουν το μυαλό του ινδικού λαού».

Η Ινδία και η Ταϊβάν έχουν δει εξελίξεις υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής ενός συμφώνου κινητικότητας. Σύμφωνα με το σύμφωνο κινητικότητας, οι Ινδοί εργαζόμενοι μπορούν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν, κάτι που μπορεί να τονώσει την οικονομία του αυτοδιοικούμενου νησιού. Η Ταϊβάν εργάζεται επίσης για το άνοιγμα του γραφείου της στη Βομβάη.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε επίσης για την επίσκεψη της επίσκεψης του πρώην προέδρου της Ταϊβάν  στο Πεκίνο. Είπε, «Και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους εδώ στην Ταϊβάν που τους αρέσει να διατηρούν το status quo στα στενά της Ταϊβάν, είναι περίπου 80% ή περισσότερο και εκείνοι που θα υποστήριζαν τις γραμμές που υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος Μα είναι σε πολύ μικρή μειοψηφία, και εκείνοι που θα υποστήριζαν την αλλαγή του status quo με γρήγορο τρόπο για να αψηφήσουν την Ταϊβάν και την Κίνα είναι επίσης μια μικρή μειοψηφία». Ολόκληρη η συνέντευξη.

Siddhant Sibbal: Πώς βλέπετε τους δεσμούς Ινδίας και Ταϊβάν;

Joseph Wu: Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Sibal, χαίρομαι που είμαι στην εκπομπή σας. Οι σχέσεις μεταξύ Ταϊβάν και Ινδίας έχουν αναπτυχθεί τρομερά από κάθε άποψη. Για παράδειγμα, πολιτιστικές πτυχές, είχαμε γιορτές Diwali ή γιορτές Holi. Προσωπικά ήμουν σε αυτές τις γιορτές. Οι ινδικές ταινίες ήταν πολύ δημοφιλείς στην Ταϊβάν. Μερικές από τις πιο πρόσφατες ταινίες ήταν πολύ-πολύ δημοφιλείς. Έχω παρακολουθήσει αυτές τις ταινίες. Σε οικονομικούς τομείς, ο όγκος του εμπορίου έχει ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Και αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό συναλλαγών μεταξύ Ταϊβάν και Ινδίας. Και όσον αφορά τη συνεργασία υψηλής τεχνολογίας, είναι επίσης το ίδιο. Η ταϊβανέζικη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας PSMC έχει ήδη συνεργαστεί με την Tata electronics και θα δημιουργήσει παραγωγή ημιαγωγών στην Ινδία. Και νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου στην οικονομική συνεργασία μεταξύ Ταϊβάν και Ινδίας. Και φυσικά, η ινδική κυβέρνηση έχει δώσει μεγαλύτερη προσοχή και σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός Modi σχολίασε στο Twitter του μερικές φορές τους τελευταίους δύο μήνες περίπου, σχολίασε την Ταϊβάν. Η πρώτη ήταν όταν το PSMC και η Tata υπέγραψαν τη συμφωνία, ξεκινώντας να λειτουργούν στην Ινδία και τη δεύτερη φορά ήταν σχολίασε τον σεισμό στην Ταϊβάν και εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τα συλλυπητήρια και όλα αυτά τα εκτιμούν ιδιαίτερα εδώ στην Ταϊβάν και η ινδική κυβέρνηση σχολίασε επίσης ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στο στενό της Ταϊβάν είναι πολύ σημαντική και ότι κερδίζει τις καρδιές και τα μυαλά των Ταϊβανέζοι. Οπότε, με λίγα λόγια, οι σχέσεις μεταξύ Ταϊβάν και Ινδίας είναι πολύ θερμές και γίνονται όλο και καλύτερες.

Siddhant Sibbal: Αναφέρατε ότι ο Ινδός πρωθυπουργός έστειλε τα συλλυπητήριά του μετά τον σεισμό που είδαμε στην Ταϊβάν. Ουσιαστικά, λοιπόν, πώς βλέπετε την αναφορά στην Ταϊβάν και την αποστολή συλλυπητηρίων απευθείας στον λαό της Ταϊβάν από την ινδική ηγεσία;
Joseph Wu: Οι άνθρωποι εδώ, ειλικρινά, είμαστε πολύ συγκινημένοι από τον πρωθυπουργό Modi, παρόλο που είναι υποψήφιος για εκλογές αυτή τη στιγμή. Υποτίθεται ότι είναι πολύ απασχολημένος, αλλά χρειάζεται ακόμα χρόνος για να κάνει tweet για τον σεισμό εδώ στην Ταϊβάν, στέλνοντας συλλυπητήρια, συμπάθεια και υποστήριξη στους αμέτρητους ανθρώπους σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή. Και ο Πρόεδρος εδώ, ο πρωθυπουργός ή ο αντιπρόεδρός μας, ο οποίος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρός μας και επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών, στέλνονται ξανά στο Twitter για να δείξουμε την εκτίμησή μας στον Πρωθυπουργό Μόντι που έδειξε την υποστήριξή του στην Ταϊβάν.

Siddhant Sibal: Ο ημιαγωγός είναι ένας άλλος τομέας σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών. Το έχουμε ήδη αναφέρει ευθέως στην αρχική σας δήλωση. Αλλά πώς βλέπετε τη σύγκλιση να αυξάνεται και τις εταιρείες της Ταϊβάν να έρχονται στην Ινδία και να βοηθούν την Ινδία να δημιουργήσει τη δική της ικανότητα στον χώρο των ημιαγωγών;

Joseph Wu: Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η Ταϊβάν είναι ένας σημαντικός παραγωγός προϊόντων ημιαγωγών. Παράγουμε περίπου 90% έκπτωση στο υψηλότερο άκρο των τσιπ ημιαγωγών. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι αρκετό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας. Και την ίδια στιγμή, η Κίνα παράγει επίσης ημιαγωγούς. Αλλά οι άνθρωποι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η Κίνα μπορεί να μην είναι αξιόπιστος εταίρος στην παραγωγή υψηλής τεχνολογίας, και ως εκ τούτου οι άνθρωποι αναζητούν μια εναλλακτική και όταν οι άνθρωποι βλέπουν την Ινδία, η οποία είναι δημοκρατία, η οποία είναι αξιόπιστος εταίρος και η οποία παρέχει επίσης αφθονία ειδικευμένων μηχανικοί και εργάτες. Έτσι, η πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ινδία ή η συνεργασία με ινδικά ηλεκτρονικά είδη ή την κατασκευή γίνεται βιώσιμη επιλογή. Έτσι ξεκινά μια νέα τάση. Η βιομηχανία ημιαγωγών της Ταϊβάν αρχίζει να συνεργάζεται με ινδικές εταιρείες για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή προϊόντων κατασκευής ημιαγωγών μπορεί να εγκατασταθεί στην Ινδία, για να γίνει η Ινδία αντικατάσταση της Κίνας μερικές φορές στο εγγύς μέλλον, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Η ινδική κυβέρνηση και οι ινδικές βιομηχανίες να διασφαλίσουν ότι αυτή η διαδικασία είναι ομαλή.

Siddhant Sibal: Πότε θα ανοίξει το γραφείο της η Ταϊβάν στη Βομβάη και πότε θα εφαρμοστεί το σύμφωνο κινητικότητας.

Joseph Wu: Αυτό είναι το πρώτο μας γραφείο στη Βομβάη. Έχουμε ήδη στείλει τους αξιωματούχους μας στη Βομβάη και έχουν κάνει επαφές με τον κόσμο, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και επίσης τους επιχειρηματίες εκεί. Ξεκίνησαν ήδη τη δουλειά τους, αλλά το γραφείο βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικής διακόσμησης. Και πιστεύω ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, το γραφείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει αλλά οι άνθρωποί μας είναι ήδη εκεί. Και έχουμε μεγάλη ελπίδα να συνδέσουμε την περιοχή της Ταϊβάν, είτε στο επιχειρηματικό πλαίσιο είτε σε άλλους τύπους διαγωνισμών. Και έχουμε επίσης το γραφείο τουρισμού μας που έχει ήδη δημιουργήσει αυτή τη λειτουργία στη Βομβάη. Ελπίζουμε λοιπόν ότι μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους Ινδούς να έρθουν στην Ταϊβάν ή να προωθήσουμε τους Ταϊβανέζους που ταξιδεύουν στη Βομβάη για κάθε είδους σκοπούς. Και ένα άλλο θέμα που αναφέρατε αφορά τη συμφωνία κινητικότητας μεταξύ τους. Ίσως γνωρίζετε ότι η Ταϊβάν εξακολουθεί να είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία. Και υπό αυτές τις συνθήκες, χρειαζόμαστε ειδικευμένους εργάτες. Χρειαζόμαστε πολλούς ανθρώπους για να καλύψουν κάθε είδους κενές θέσεις και αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να έχουμε ελλείψεις, και ταυτόχρονα, η Ινδία είναι μια τεράστια χώρα. Η Ινδία μπορεί να παράσχει πολλούς ειδικευμένους εργάτες ή εργατικό δυναμικό για να καλύψει τις ανάγκες της Ταϊβάν, και έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνία μεταξύ μας και ως εκ τούτου, θα προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε τις εταιρείες μας εδώ στην Ταϊβάν, τις βιομηχανίες μας εδώ στην Ταϊβάν, να καλύψουν τις ανάγκες τους με τους Ινδούς ομολόγους, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να έχουμε περισσότερους Ινδούς να έρχονται στην Ταϊβάν, είτε για να εργαστούν εδώ, είτε για να απολαύσουν τη ζωή τους εδώ και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν περισσότεροι Ινδοί κάνουν την Ταϊβάν ως το σπίτι τους. Επί του παρόντος, έχουμε σχεδόν 2700 Ινδούς που εργάζονται στην Ταϊβάν. Και έχουμε επίσης περίπου 500 μεταδιδακτορικές θέσεις διαθέσιμες σε Ινδούς. Έχουμε ήδη κάποιες ινδικές κοινότητες εδώ στην Ταϊβάν, είναι πολύ δραστήριες. Είναι τόσο ενεργοί που τους αποκαλούμε ανεπίσημους πρεσβευτές στην Ταϊβάν. Έτσι, ο πληθυσμός της Ταϊβάν είναι πολύ φιλόξενος στους Ινδούς που θα έρθουν στην Ταϊβάν για να βρουν την Ταϊβάν το δεύτερο σπίτι τους, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως προς αυτό για να έρθουν περισσότεροι Ινδοί εδώ. Έτσι το σύμφωνο κινητικότητας θα έχει αυτόν τον σκοπό.

Sidhant Sibal: Επιτρέψτε μου λοιπόν να πάω στις άλλες πτυχές του Ινδικού Ειρηνικού. Έχουμε ήδη μιλήσει για την Ταϊβάν και την Ινδία. Πώς είναι η κατάσταση στο Στενό της Ταϊβάν, αν μπορείτε να μας δώσετε την προοπτική σας, πόσο ασταθής είναι η κατάσταση γιατί πρόκειται για μια ανησυχητική εξέλιξη.

Joseph Wu: Η κατάσταση είναι, όπως λέτε, οι Κινέζοι ασκούν πίεση στην Ταϊβάν. Διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν πολύ συχνά. Και καθώς μιλάμε αυτή τη στιγμή, οι Κινέζοι πραγματοποιούν εξόδους και έχουν τα πολεμικά πλοία τους να διεξάγουν ασκήσεις όχι μακριά από την Ταϊβάν, και επίσης ασκούν οικονομική πίεση κατά της Ταϊβάν και επίσης κάνουν κάτι που ονομάζουμε υβριδικό πόλεμο, εκστρατεία παραπληροφόρησης και διείσδυση στην Ταϊβάν κοινωνίες, απόπειρες διπλωματικής απομόνωσης κ.λπ. Αυτά όμως συνεχίζονται εδώ και αρκετό καιρό, παρόλο που οι Κινέζοι εντείνουν την πίεσή τους κατά της Ταϊβάν. Αλλά καταφέραμε να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα σε σχετικούς όρους. Πολλά πράγματα που υιοθετούμε, ακριβώς σε αυτό το σημείο, το πρώτο είναι η πολιτική μας, η πολιτική μας για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα. Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολύ υπεύθυνη, πολύ μετριοπαθή πολιτική έναντι της Κίνας ή έναντι άλλων μελών της διεθνούς κοινότητας. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις αμυντικές μας ικανότητες για να αποτρέψουμε τους Κινέζους από το να σκεφτούν τη χρήση βίας κατά της Ταϊβάν και ταυτόχρονα, η διεθνής κοινότητα, ειδικά οι μεγάλες δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο, κατανοούν επίσης οποιαδήποτε σύγκρουση με την Ταϊβάν πρόκειται να είναι μια καταστροφή για τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι, προσπαθούν να τοποθετηθούν σε αυτή την περιοχή, προσπαθώντας να οικοδομήσουν νέα συστήματα συμμαχίας ή νέας συμμαχίας. Πέρυσι, υπήρχε ένα νέο σύστημα συμμαχιών. Το ονομάσαμε Συμμαχία Camp David μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Και αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες αναπτύσσουν επίσης τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας. Επίσης, η AUKUS, ενισχύουν επίσης την παρουσία τους στην ασφάλεια σε αυτήν την περιοχή. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι για να αποτρέψουμε τους Κινέζους από το να σκεφτούν τη χρήση βίας κατά της Ταϊβάν, πρέπει να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τους Κινέζους και αυτό κάναμε. Και λόγω της προσπάθειας της κυβέρνησης της Ταϊβάν αλλά και των μεγάλων δημοκρατικών εταίρων, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε την ειρήνη σε αυτήν την περιοχή. Και αν κοιτάξετε τις σημαντικές ανακοινώσεις από μεγάλες συγκεντρώσεις όπως αυτό που συμβαίνει στην Ουάσιγκτον, DC αυτή τη στιγμή, όλες μιλούν για τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας πάνω από τα στενά της Ταϊβάν. Και λένε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα πάνω από τα στενά της Ταϊβάν είναι απαραίτητο στοιχείο της παγκόσμιας ασφάλειας και ευημερίας. Και αυτό έχει γίνει μια διεθνής συναίνεση ότι πρέπει να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή.

Sidhant Sibal: Είδαμε λοιπόν μια επίσκεψη του πρώην προέδρου της Ταϊβάν στο Πεκίνο όπου συνάντησε τον Κινέζο πρόεδρο. Είδαμε σχόλια του Προέδρου Xi σχετικά με το ζήτημα της επανένωσης, πώς το βλέπει και πώς το βλέπει η Ταϊβάν.

Joseph Wu: Σας ευχαριστώ πολύ που αναφέρατε αυτό το θέμα. Πρέπει να επανέλθει στα βασικά. Τα βασικά είναι ότι η Ταϊβάν είναι δημοκρατία. Και επιτρέπουμε να γίνονται κάθε είδους δραστηριότητες ή κάθε είδους σχόλια εδώ στην Ταϊβάν. Η Ταϊβάν είναι εξίσου δημοκρατική με την Ινδία. Και φυσικά στην Ινδία, υπάρχουν όλων των ειδών οι άνθρωποι, κάθε είδους υπερασπιστές και κάθε είδους σχόλια γίνονται για την πολιτική ή τις διεθνείς σχέσεις. Και αυτά θα πρέπει επίσης να γίνονται σεβαστά ως μέρος της δημοκρατίας της Ταϊβάν, αλλά δεδομένου ότι η Ταϊβάν είναι δημοκρατία, και ως εκ τούτου, πρέπει να μετρήσουμε τι είδους σχόλια λαμβάνει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Και κάνουμε έρευνες κοινής γνώμης εδώ στην Ταϊβάν όλη την ώρα. Και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους εδώ στην Ταϊβάν που τους αρέσει να διατηρούν το status quo στα στενά της Ταϊβάν, είναι περίπου 80% ή περισσότερο και αυτοί που θα υποστήριζαν τα ψέματα που υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος Ma είναι σε πολύ μικρή μειοψηφία, και αυτοί που θα υποστήριζαν να αλλάξει το status quo με γρήγορο τρόπο για να αψηφήσει την Ταϊβάν και η Κίνα είναι επίσης μια μικρή μειοψηφία. Έτσι, η απόλυτη πλειοψηφία των ανθρώπων εδώ στην Ταϊβάν θα ήθελε να διατηρήσει το status quo πέρα ​​από τα στενά της Ταϊβάν. Αυτός είναι λοιπόν ο τρόπος που βλέπουμε την επίσκεψη του πρώην προέδρου της Ma στην Κίνα. Και όταν η κινεζική κυβέρνηση λέει ότι η Ταϊβάν πρέπει να ενωθεί με την Κίνα, η πλειοψηφία των ανθρώπων εδώ δεν το βλέπει έτσι. Θέλουμε να διατηρήσουμε το status quo και το status quo είναι ότι η Ταϊβάν δεν διοικείται από τη ΛΔΚ και δεν θέλουμε να δούμε μια μέρα που η αυταρχική Κίνα ή η κομμουνιστική Κίνα θα έχουν τη δικαιοδοσία της στην Ταϊβάν. Αυτό δεν πρόκειται να δεχθούμε.

Sidhant Sibal: Και υπάρχει ένα τριμερές που συμβαίνει επίσης στην Ουάσιγκτον στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και τις Τριμερείς ΗΠΑ. Έχουμε δει σχόλια ή ίσως πιο επιθετικές ενέργειες να έρχονται και από τη Βόρεια Κορέα. Τι πιστεύετε για αυτές τις συναντήσεις και τη στάση που έρχεται από τη Βόρεια Κορέα;

Joseph Wu: Αν κοιτάξετε την ευρύτερη προοπτική, η διεθνής κατάσταση που βλέπουμε στη γεωστρατηγική κατάσταση είναι ότι οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο είναι πιο ενωμένες από πριν στην αντιμετώπιση ενός ενωμένου αυταρχικού μπλοκ, εάν κοιτάξετε τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας . Ευθυγραμμίζονται με την Κίνα και τη Ρωσία η Βόρεια Κορέα και το Ιράν και ιδιαίτερα η Βόρεια Κορέα. Δοκιμάζουν τους πυραύλους τους, εκτοξεύουν τους πυραύλους τους για να εκφοβίσουν άλλες χώρες σε αυτήν την περιοχή. Και αυτό καταστρέφει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή. Και την ίδια στιγμή, η Βόρεια Κορέα παρέχει πολλά πυρομαχικά στη Ρωσία, για να συνεχίσει η Ρωσία την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας. Έτσι, αυτές οι αυταρχικές δυνάμεις ενώνονται και βρίσκονται σε έναν πολύ γρήγορο τρόπο επέκτασης. Και αν κοιτάξετε τον επεκτατισμό της Κίνας σε αυτό το μέρος του κόσμου, στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, και απειλούν την Ταϊβάν στα στενά της Ταϊβάν. Και προκαλούν επίσης πολλά προβλήματα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και αυτή είναι η Κίνα. Είναι επίσης το πρόβλημα του κινεζικού επεκτατισμού στον Ειρηνικό. Και δεν είναι μόνο στον Ειρηνικό. Αν κοιτάξετε τον Ινδικό Ωκεανό, είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι μια περιοχή για την οποία ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο οι Ινδοί φίλοι μας. Κοιτάξτε αυτές τις τελείες. Η Κίνα προσπαθεί να συνδέσει τα λιμάνια στη Μιανμάρ, στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές, στη Σρι Λάνκα και επίσης στο Τζιμπουτί. Η Κίνα το αποκαλεί τη στρατηγική της για χορδή μαργαριταριών ή στρατηγική για τα μαργαριτάρια. Και αυτό κάνει την κινεζική παρουσία στον Ινδικό Ωκεανό πιο ορατή από ποτέ, και αν η κινεζική απειλή δεν έρχεται απλώς από τον Βορρά, αλλά σταδιακά έρχεται από τον Νότο. Είμαι βέβαιος ότι οι Ινδοί φίλοι μας γνωρίζουν ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αλλά ευτυχώς, η Ινδία είναι ήδη μέρος του Quad. Και οι δημοκρατίες έρχονται πιο κοντά η μία στην άλλη από ποτέ. Και αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουάσιγκτον, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες συγκεντρώνονται για να αντιμετωπίσουν τον επεκτατισμό της ΛΔΚ. Και αυτό δεν είναι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες. Υπάρχουν και άλλες χώρες που έρχονται επίσης πιο κοντά η μία στην άλλη για να αντιμετωπίσουν την επέκταση του αυταρχισμού που παρουσιάζει η Κίνα. Για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και ορισμένες άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν επίσης προσοχή στην ειρήνη και τη σταθερότητα σε αυτό το μέρος του κόσμου. Θα ήθελαν να διεξάγουν επιχειρήσεις ελευθερίας ναυσιπλοΐας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ή στα στενά της Ταϊβάν, για να βεβαιωθούν ότι θα κάνουν γνωστό στους Κινέζους ηγέτες ότι δεν θα ανεχθούν καμία ενέργεια για την αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Sidhant Sibal: Επιστρέφοντας στην ινδική πτυχή της σχέσης, μια νέα κυβέρνηση θα αναλάβει πολύ σύντομα την ευθύνη στην Ταϊβάν. Έχετε προσκαλέσει εκπροσώπους της Ινδίας ή της Ινδίας να είναι παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊβάν;

Joseph Wu: Θα κάνουμε τα εγκαίνια τον Μάιο. Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου η Ινδία συμμετέχει την ημέρα των εθνικών εκλογών. Γνωρίζουμε ότι είστε πολύ απασχολημένοι. Είσαι απασχολημένος με τις εκλογές. Έτσι, δεν κάναμε ειδική πρόσκληση στους Ινδούς φίλους μας να έρθουν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Αλλά φυσικά έχετε την ITA ή την Ένωση Ινδικής Ταϊπέι, που εκπροσωπούν την ινδική κυβέρνηση και ο επικεφαλής της ITA θα προσκληθεί εγκάρδια να λάβει μέρος στα εγκαίνιά μας. Και ελπίζουμε ότι όποιος παρακολουθεί στενά την Ταϊβάν μπορεί να απολαύσει εκείνη τη στιγμή μιας ειρηνικής μεταφοράς εξουσίας στην Ταϊβάν. Και αυτή θα είναι μια στιγμή χαράς για την Ταϊβάν και επίσης για τη δημοκρατία.

Sidhant Sibal: Όσον αφορά το σύμφωνο κινητικότητας, είδαμε ορισμένα σχόλια να προκύπτουν από την Ταϊβάν. Είδαμε επίσης ορισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες θεωρούνται ότι συνδέονται με την κινεζική προπαγάνδα. Αν μπορούμε ίσως να σας δώσουμε μια προοπτική για αυτό.

Joseph Wu: Ναι, όπως είπα προηγουμένως, το σύμφωνο κινητικότητας είναι μια πολύ καλή συμφωνία μεταξύ της Ταϊβάν και της Ινδίας, επειδή η Ινδία έχει πολλούς πολύ καλούς εργαζομένους για να εργαστούν στο εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα, η Ταϊβάν χρειάζεται περισσότερους εργαζομένους. Και Επομένως, πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, και όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εδώ καλωσορίζουν, αλλά ταυτόχρονα, η κινεζική κυβέρνηση θα ήθελε να δει ότι οποιαδήποτε στενότερη σχέση μεταξύ Ταϊβάν και Ινδίας είναι κάτι που δεν θέλουν να δουν. Έτσι εξαπέλυσαν κάποιες εκστρατείες παραπληροφόρησης κατά της Ταϊβάν. Η συσκευή ασφαλείας μας εντόπισε ότι υπήρχαν περίπου 1000 νέοι λογαριασμοί που άρχισαν να εκπέμπουν κάθε είδους μίσος κατά των Ινδών ή εκείνα τα σχόλια που θα δημιουργούσαν προβλήματα μεταξύ Ταϊβάν και Ινδίας. Αλλά ευτυχώς, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μαζί με κάποιους ειδικούς εδώ στην Ταϊβάν λένε στον λαό ότι αυτά είναι κατασκευασμένα από την κινεζική κυβέρνηση. Και νομίζω ότι η πλειονότητα των ανθρώπων πιστεύει ότι αυτά τα σχόλια δεν είναι δίκαια για την Ινδία, και επίσης δεν είναι καλό για την Ταϊβάν. Έτσι, καταπνίγουμε γρήγορα αυτού του είδους τις βίαιες επιθέσεις εναντίον αυτού του συμφώνου κινητικότητας. Και ταυτόχρονα, προσπαθούμε επίσης να εξηγήσουμε στους Ινδούς φίλους ότι αυτά τα σχόλια δεν γίνονται από τον Ταϊβανέζικο λαό. Κατασκευάζονται από την κινεζική κυβέρνηση. Και νομίζω ότι οι Ινδοί φίλοι μας το καταλαβαίνουν τώρα. Και μιλάμε για εκστρατείες παραπληροφόρησης ή εκλογικές παρεμβάσεις. Περάσαμε επίσης από δημοκρατικές εκλογές τον Ιανουάριο φέτος. Και υπάρχουν πολλές προσπάθειες παρέμβασης από τη ΛΔΚ για να προσπαθήσει να διαμορφώσει τα αποτελέσματα των εκλογών εδώ. Και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης είναι σίγουρα μία από αυτές. Αλλά έχουμε ήδη περάσει από πολλές από αυτού του είδους τις άγριες επιθέσεις και επομένως, ξέρετε, αποκτούμε κάποια εμπειρία. Υπάρχει ένα καλό ρητό ότι ό,τι δεν σε σκοτώνει θα σε κάνει πιο δυνατό. Και αυτή είναι η περίπτωση της Ταϊβάν. Και επειδή μάθαμε ένα-δυο πράγματα σχετικά με την εκλογική παρέμβαση ή την εκστρατεία παραπληροφόρησης, τον γνωστικό πόλεμο, τη χειραγώγηση πληροφοριών, τέτοια πράγματα. Και την ίδια στιγμή, η Ινδία περνάει επίσης από εκλογές και είμαι βέβαιος ότι οι Κινέζοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν αυτό το ανοιχτό περιβάλλον για να διαμορφώσουν το μυαλό του ινδικού λαού. Με αυτή την έννοια. Ίσως θα ήταν καλό για τις δύο χώρες να σκεφτούν πιθανή συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, ώστε να μπορέσουμε να ενισχυθούμε ενάντια στην εκστρατεία παραπληροφόρησης που ξεκίνησε η ΛΔΚ.

Sidhant Sibal: Η Ινδία ανακοίνωσε πρόσφατα το τρίτο υψηλότερο βραβείο πολιτικής σε έναν υπήκοο της Ταϊβάν. Πώς βλέπετε αυτή τη χειρονομία της ινδικής κυβέρνησης να απονείμει ένα από τα υψηλότερα βραβεία στον Ταϊβανέζο μεγιστάνα;

Joseph Wu: Ναι, αυτό είναι πολύ καλό. Και αυτή είναι μια αναγνώριση των Ταϊβανέζων επιχειρηματιών και η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας. Το εκτιμούμε πολύ και θα θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα της ινδικής κοινωνίας, καθώς η ινδική κυβέρνηση καλωσορίζει τους επιχειρηματίες της Ταϊβάν. Η Ινδία είναι στην πραγματικότητα μια πολύ φιλόξενη κοινωνία στην επένδυση της Ταϊβάν. Θα το χρησιμοποιήσει για να ενθαρρύνει περισσότερους Ταϊβανέζους επιχειρηματίες να δουν την Ινδία ως μια πολύ καλή εναλλακτική λύση στη ΛΔΚ.

Sidhant Sibal: Πώς προλαμβάνετε ίσως μια αντίδραση δεδομένου ότι είναι πιθανή, και είναι βέβαιο ότι η κινεζική πρεσβεία εδώ στο Δελχί θα αντιδράσει έντονα, οπότε σε οτιδήποτε θα θέλατε να αντιδράσετε πριν αντιδράσουν στη συνέντευξή σας μαζί μας;

Joseph Wu: Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω μερικές από τις προσωπικές μου εμπειρίες. Η κινεζική κυβέρνηση μου έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις και όχι μόνο μου επιβάλλουν κυρώσεις, αλλά και ως ένα από aτα πρώτα 3 άτομα στην Ταϊβάν, αλλά μπορεί να είναι πιο δημοφιλές. Μην φοβάστε λοιπόν την κινεζική κριτική ή αντιδράσεις ή διαμαρτυρίες. Γιατί όταν νιώθεις ότι οι Κινέζοι είναι κάπως αναστατωμένοι, αυτό αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: ότι κάνεις το σωστό. Συνεχίστε λοιπόν να το κάνετε και θα νιώσετε ότι η κινεζική κριτική είναι αδικαιολόγητη και συνεχίστε να μιλάτε με την Ταϊβάν για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς των ανθρώπων μας.

ΠΗΓΗ: DNA INDIA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube