Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Ρωσία 14 Απριλίου 2024

Σεργκέι Λαβρόφ, ΥΠΕΞ Ρωσίας: Μέρος του δικαιώματος αυτοάμυνας του Ιράν η επίθεση στο Ισραήλ

Σεργκέι Λαβρόφ, ΥΠΕΞ Ρωσίας: Μέρος του δικαιώματος αυτοάμυνας του Ιράν η επίθεση στο Ισραήλ

Η επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του δικαιώματος στην αυτοάμυνα μετά το πλήγμα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, πλήγμα το οποίο η Μόσχα καταδίκασε. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ, και σημειώνει: «εκφράζουμε την εξαιρετική ανησυχία μας για άλλη μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή. Καλούμε όλα τα ενεχόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ρωσία, η οποία έχει στενές σχέσεις με το Ιράν, δήλωσε πως η Δύση εμπόδισε απόπειρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να δοθεί απάντηση στο ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο.

«Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι πολυάριθμες ανεπίλυτες κρίσεις στη Μέση Ανατολή, κατά πρώτον στην παλαιστινιο-ισραηλινή ζώνη σύγκρουσης, οι οποίες συχνά τροφοδοτούνται από ανεύθυνες προκλητικές ενέργειες, θα οδηγήσουν σε αύξηση της έντασης», ανέφερε το υπουργείο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει και από την παρακάτω ανακοίνωση, «το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει μια ανακοίνωση λέγοντας ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ελήφθη: ”ως μέρος του δικαιώματος αυτοάμυνας σύμφωνα με το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ως απάντηση σε επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους στην περιοχή”».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από το Κρεμλίνο. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα επιδεινώσει τις προοπτικές του Τζο Μπάιντεν να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως οΜεντβέντεφ σημείωσε, «η Αμερική δεν θέλει ένα μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Οι φόνοι στη Γάζα επιδεινώνουν τις προοπτικές του Μπάιντεν στις εκλογές και ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα έφερνε πρόσθετη αβεβαιότητα».

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube