Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 10 Απριλίου 2024

Ρωσία: Υπό έρευνα Ουκρανία – ΗΠΑ για «χρηματοδότηση τρομοκρατίας» μέσω της εταιρείας φ. αερίου Burisma

Ρωσία: Υπό έρευνα Ουκρανία – ΗΠΑ για «χρηματοδότηση τρομοκρατίας» μέσω της εταιρείας φ. αερίου Burisma

Γιατί εμπλέκει τον γιο του Μπάιντεν

«Η έρευνα (…) εξετάζει τις πηγές και τις κινήσεις χρηματικών ποσών, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και την εμπλοκή συνεργατών των αρχών και κρατικών και εμπορικών οργανισμών δυτικών χωρών», επισήμανε η Επιτροπή σε ένα δελτίο τύπου, αναφέροντας το όνομα της εταιρείας αερίου Burisma, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας υπήρξε μέλος ο Χάντερ Μπάιντεν.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, χωρίς να παρουσιάσουν τα στοιχεία του φακέλου, ότι η Burisma λειτούργησε ως ενδιάμεσος για κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν «αυτά τα τελευταία χρόνια για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία και στο εξωτερικό με στόχο την εξόντωση προσωπικοτήτων».

Δεν προέταξαν συγκεκριμένα γεγονότα, όμως η Ουκρανία αποτελεί τον βασικό ύποπτο για τη διάπραξη στοχευμένων δολοφονιών από την αρχή της επίθεσης του Κρεμλίνου εναντίον αυτής της χώρας πριν από δύο χρόνια.

Η Ρωσία εκτιμά επίσης ότι η Ουκρανία εμπλέκεται, από την πλευρά των τζιχαντιστών, στην επίθεση της 22ας Μαρτίου εναντίον της αίθουσας συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, στην οποία σκοτώθηκαν 144 άνθρωποι. Το Κίεβο και χώρες της Δύσης απορρίπτουν αυτήν την εκδοχή των γεγονότων δεδομένου ότι κανένα στοιχείο δεν έχει προς το παρόν επαληθευτεί, ειδικά από τη στιγμή που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από αίτημα Ρώσων βουλευτών σχετικά με τη «χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων από υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και χωρών του ΝΑΤΟ».

Η συνεργασία του Χάντερ Μπάιντεν με την Burisma αποτελεί ένα από τα αγαπημένα θέματα των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του Λευκού Οίκου, οι οποίοι κατηγορούν την οικογένεια Μπάιντεν για αμφιλεγόμενες δραστηριότητες.

Ο γιος του Αμερικανού προέδρου αρνείται ότι έκανε οτιδήποτε παράνομο ή ανήθικο, όπως και ο πατέρας του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube