Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 12 Απριλίου 2024

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε ενεργειακές υποδομές στη νότια Ουκρανία

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε ενεργειακές υποδομές στη νότια Ουκρανία

Επιθέσεις ρωσικών drones κατά τη διάρκεια της νύχτας

Επιθέσεις ρωσικών drones κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νότια Ουκρανία προκάλεσαν πυρκαγιά σε ενεργειακή υποδομή στο Ντνιπροπετρόφσκ και ζημιές σε άλλες υποδομές στη Χερσώνα, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές την Παρασκευή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 16 από τα 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν κατευθυνόμενο αεροπορικό πύραυλο Kh-59 που χρησιμοποίησε η Ρωσία για την επίθεση στο Ντνιπροπετρόφσκ, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω του Telegram.

Τα συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους προκάλεσαν πυρκαγιά στην ενεργειακή εγκατάσταση, η οποία δεν αναγνωρίστηκε, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο, ανέφερε ο στρατός. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από τον στρατό ή τους τοπικούς αξιωματούχους.

Η νυχτερινή επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές σε ενεργειακές υποδομές και σε επτά σπίτια στην Χερσώνα, χωρίς να αναφερθούν θύματα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Χερσώνα Ολεξάντρ Προκούντιν. 

Από τα τέλη Μαρτίου, η Ρωσία έχει εξαπολύσει πολλαπλές μεγάλες επιθέσεις στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο ουκρανικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και προκαλώντας έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube