Weather Icon

Ιρανική Εκδίκηση! Υπαρξιακός εφιάλτης για Ισραήλ

Ιρανική Εκδίκηση! Υπαρξιακός εφιάλτης για Ισραήλ

Κώστας Πικραμένος: Οι Ιρανοί πέρασαν την κόκκινη γραμμή. Είναι λάθος η προσέγγιση ότι ήταν επίθεση για τα προσχήματα. Είναι ιρανική εκδίκηση για ό,τι συνέβη από το 2013 και μετά. Τεστάρονται τις αμυντικές βιομηχανίες. Μήνυμα του Ιράν στο Ισραήλ: Η πλάκα τελείωσε. Πλέον κοιτάτε στα μάτια την Τεχεράνη “Κάθε φορά που μας χτυπάτε, θα βρέχει βαλλιστικούς πυραύλους”. Υπαρξιακός εφιάλτης για το Τελ Αβίβ.

Ο Κώστας Πικραμένος , Διευθυντής Ερευνών της CP Consulting, εταιρείας εκπόνησης στρατηγικών μελέτων με έδρα τη Μασσαλία και Εμπειρογνώμονας στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα Στρατηγικής Ασφάλειας, Τουρκίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πολιτικού Ισλάμ, από το στούτνιο του 98.4 αναλύει όλες τις ραγδαίες εξελίξεις με επίκεντρο την Μέση Ανατολή , μετά την απάντηση του Ιράν με επίθεση κατά στόχων του Ισραήλ , την απόκρουση της πλειοψηφίας των βαλλιστικών πλήγματων από το Ισραήλ εξαιτίας της καθοριστικής συμβολής των ΗΠΑ- Αγγλίας- Γαλλίας και Ιορδανίας, αλλά και την αλλαγή υποδείγματος ως προς τις κόκκινες γραμμές αποτροπής τόσο από το Ιράν όσο και από το Ισραήλ. Ο κ. Πικραμένος , τονίζει ότι η Ελλάδα από το σύμπλοκο των 8 κρίσιμων αυτών ωρών, θα έπρεπε ήδη να αντλεί συμπεράσματα , ιδίως ως προς τις βαλλιστικές δυνατότητες και την ανάγκη αντιβαλλιστικής προστασίας, ως στρατηγικό δόγμα αποτροπής ιδίως στις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας. Παράλληλα αναφέρεται στο ρόλο των μεγάλων παικτών ισχύος αλλά και στις προεκτάσεις από την ενδεχόμενη περαιτέρω κλιμάκωση στη περιοχή. Επισημαίνει δε, ότι στην Ελλάδα πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό, ότι είμαστε στο καυτό σημείο γεωπολιτικής εμπλοκής στην Ανατολική Μεσόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη να αποκτήσουμε στρατηγική ασφάλειας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube