Weather Icon
Ρωσία 9 Απριλίου 2024

Γουάνγκ Γι, ΥΠΕΞ Κίνας, προς Λαβρόφ: Το Πεκίνο και η Μόσχα θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους

Γουάνγκ Γι, ΥΠΕΞ Κίνας, προς Λαβρόφ: Το Πεκίνο και η Μόσχα θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους

Έπαινοι για Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στην Κίνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη τη Δευτέρα, με τις δύο χώρες να επιδιώκουν να ενισχύσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν αυξήσει τα τελευταία χρόνια τις επαφές τους και η στρατηγική τους εταιρική σχέση έχει γίνει ακόμη πιο στενή μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Πάντως, αναλυτές λένε ότι η Κίνα έχει το πάνω χέρι στη σχέση με τη Ρωσία, με την επιρροή της να αυξάνεται καθώς η διεθνής απομόνωση της Μόσχας βαθαίνει.

Σε συναντήσεις την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι υποσχέθηκε πως «η Κίνα θα υποστηρίξει τη σταθερή ανάπτυξη της Ρωσίας υπό την ηγεσία του (Βλαντιμίρ) Πούτιν».

«Το Πεκίνο και η Μόσχα θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία στην παγκόσμια σκηνή και θα παρέχουν ο ένας στον άλλον ισχυρή υποστήριξη», δήλωσε ο Γουάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου Πούτιν, ο ρωσικός λαός θα έχει ένα λαμπρό μέλλον”, είπε.

Ο Λαβρόφ, με τη σειρά του, ευχαρίστησε την Κίνα για την υποστήριξή της μετά την πρόσφατη επανεκλογή του προέδρου Πούτιν, κατά την οποία δεν αμφισβητήθηκε από καμία ουσιαστική αντιπολίτευση.

«Ο Σι Τζινπίνγκ… ήταν από τους πρώτους που έστειλαν συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο Πούτιν και είμαστε συνολικά ευγνώμονες στους Κινέζους φίλους μας για αυτή την υποστήριξη», δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με βίντεο της συνάντησης.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαίωσαν τη βαθιά εμπιστοσύνη του ρωσικού λαού στον ηγέτη μας και την τρέχουσα εσωτερική και εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube