Οικονομική βοήθεια ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, κατέβαλε η κυβέρνηση της Γερμανίας ως έκτακτη ενίσχυση στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος που ζουν σήμερα στο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών «Πρόκειται για έκτακτη βοήθεια σε αυτή την τρομακτική και απελπιστική κατάσταση του πολέμου» διευκρινίζοντας ότι οι πληρωμές προς τους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν μέσω της Διάσκεψης Εβραϊκών Αξιώσεων και της ισραηλινής Αρχής για τα Δικαιώματα Επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με τη Διάσκεψη Εβραϊκών Αξιώσεων, οι περίπου 113.000 επιζώντες του Ολοκαυτώματος που ζουν στο Ισραήλ θα λάβουν από το ταμείο αλληλεγγύης από 220 ευρώ.

Η καταβολή των χρημάτων άρχισε τον Μάρτιο.

«Χειρονομία αλληλεγγύης και υποστήριξης από τη Γερμανία προς το Ισραήλ»

Η οικονομική ενίσχυση είναι «μια χειρονομία αλληλεγγύης και υποστήριξης από τη Γερμανία προς το Ισραήλ σε αυτή την έκτακτη και ψυχολογικά επιβαρυντική κατάσταση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος», καθώς πολλοί από αυτούς, λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων έχουν χάσει τα σπίτια τους στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και στα βόρεια της χώρας ή την φροντίδα που ελάμβαναν, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Τη γερμανική πρωτοβουλία επαίνεσε ο Γκίντεον Τέιλορ, πρόεδρος της Διάσκεψης Εβραϊκών Αξιώσεων, η οποία ιδρύθηκε το 1951 στη Νέα Υόρκη ως οργανισμός – ομπρέλα για τις οργανώσεις που ασχολούνται με την υλική αποζημίωση των επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ