Weather Icon

Δημήτρης Κουτσούμπας: Μίλησε εναντίον της ΔΔΟ; Σκοτώστε τον!

Δημήτρης Κουτσούμπας: Μίλησε εναντίον της ΔΔΟ; Σκοτώστε τον!

Οι γκεμπελίσκοι

Αλέκος Μιχαηλίδης

Κατ’ ακρίβειαν, το πρόβλημά τους δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απλώς μετέφερε την άποψη της Πολιτικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το Κυπριακό. Το πρόβλημά τους είναι με όσους έχουν άλλη άποψη από αυτήν της καθεστηκυίας τάξης. Γι’ αυτό έπεσαν να φάνε τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο οποίος επισκέφτηκε την Κύπρο μεταξύ 28 και 31 Μαρτίου και μετέφερε την άποψη ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι διχοτομική λύση, άποψη που εξέφρασε με τον πιο επίσημο τρόπο το ίδιο το κόμμα σε προ δεκαετίας απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής, αλλά και προ εικοσαετίας, όταν ήταν το μόνο ελλαδικό κόμμα που αντιτάχθηκε στο σχέδιο Ανάν και μάλιστα πολύ δυναμικά.

Εν ολίγοις, ο Κουτσούμπας δεν είπε κάτι δικό του ούτε κάτι της Μόσχας, όπως λένε διάφοροι για να τον «ακυρώσουν». Επανέλαβε την αγωνία πολλών, τόσο εντός όσο και εκτός ΚΚΕ, τόσο Ελλαδιτών όσο και Κυπρίων, για τη ΔΔΟ. Όπως το είπε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Φ» την Κυριακή 31 Μαρτίου: «Εκτιμήσαμε πως ο «επώδυνος συμβιβασμός», που οδήγησε στη θέση για τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία διαχρονικά ήταν κυρίως θέση της αστικής τάξης της Τουρκίας και του τουρκοκυπριακού «κράτους» και έφτασε να θεωρείται θέσφατο και «θέση αρχής», εξελίσσεται, στην ουσία, σε διχοτομική λύση, σε δύο συνιστώντα κράτη». Πρόκειται για ανησυχία που εκφράζεται πολύ πριν υπάρξει Κουτσούμπας, ανησυχία που συκοφαντείται και λασπολογείται ως «εθνικιστική», διότι δεν επικροτεί τον συμβιβασμό.

Έτσι, αισθάνονται όλοι αυτοί, πως έχουν το ηθικό πλεονέκτημα να λοιδορούν όποιον εναντιώνεται στη ΔΔΟ και πήρε το ποτάμι και τον κομμουνιστή Δημήτρη Κουτσούμπα. Μέχρι και ότι «πέρασε περισσότερο χρόνο με πρώην στελέχη των Νέων Οριζόντων και αντιομοσπονδιακούς νεολαίους που κινούνται στην περιφέρεια του ΕΛΑΜ, παρά με στελέχη του ΑΚΕΛ» έγραψε ένα σαΐνι, χωρίς βέβαια να καταθέτει ονόματα ή κάποιες συγκεκριμένες συναντήσεις. Λες και θα συναντούσε ποτέ ο Κουτσούμπας «νεολαίους που κινούνται στην περιφέρεια του ΕΛΑΜ». Μπούρδες. Άλλωστε, έγνοια όλων αυτών που ξεσκίστηκαν να καταγγέλλουν τον Κουτσούμπα -σε λίγο θα μας πουν ότι αυτός φταίει για τη μη λύση- είναι απλώς να επισκιάσουν και να ακυρώσουν τις παρεμβάσεις του, που δεν ακολουθούν τα τετριμμένα και τα βαρετά της νομιμοποίησης της ήττας.

Τέλος πάντων, είπαμε, το πρόβλημά τους δεν είναι μόνο ο Κουτσούμπας αλλά οποιοσδήποτε «τολμά» να μιλήσει εναντίον της ΔΔΟ. «Πώς τολμά να υποστηρίζει ότι η λύση διζωνικής ομοσπονδίας θα οδηγήσει σε διχοτόμηση;» έγραφε ο ίδιος… αναλυτής σαν να του θύμωνε κιόλας που έχει άποψη, τον αποκάλεσε δε «κόκκινο εθνικιστή». Τι φαιδρότητες. Τι αθλιότητες σε έναν τόπο που καταστράφηκε από τους κάθε λογής λογοκριτές και τους φασίστες που δεν μπορούσαν να ακούσουν αντίθετη άποψη και έκαναν συνεχώς του κεφαλιού τους, αισθανόμενοι πως έχουν ηθικό πλεονέκτημα.

Βλέπετε, αυτοί που υπήρξαν στον κυπριακό κομματικό σωλήνα δεν μπορούν να ανεχτούν κάποιον που δεν συναινεί στην ουτοπία τους. Αν μπορούσαν, θα έκαναν και «Γλωσσάρι» για να επιβάλουν μια νέα γλώσσα κατά την οποία θα απαγορεύεται οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ΔΔΟ -σχεδόν το έκαναν. Θα ήθελαν, τα μωρά να γεννιούνται με πλακάτ «λύση τώρα» ή «ζήτω η ΔΔΟ» ή «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» για να είναι ήσυχοι. Μα επειδή αυτό δεν γίνεται, βαφτίζουν όποιον τους καπνίσει «εθνικιστή» (κόκκινο ή γαλάζιο) και κοιμούνται ήσυχοι με τη συνείδησή τους γιατί έκαναν το νεοφασιστικό τους καθήκον. Οι γκεμπελίσκοι.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube