REAL TIME |

Weather Icon
Κοινωνία 4 Απριλίου 2024

Αστερόδεια: Ανεξέλεγκτη κατάσταση με την έμφυλη βία στην Ελλάδα

Αστερόδεια: Ανεξέλεγκτη κατάσταση με την έμφυλη βία στην Ελλάδα

Για τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους που έγινε έξω από αστυνομικό τμήμα πήρε θέση η  Αστερόδεια, μία Α.Μ.Κ.Ε. που ιδρύθηκε για τη στήριξη της γυναίκας και της μητρότητας, την ανάπτυξη της οικογένειας και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

«Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τη γυναίκα, απέναντι στην έμφυλη βία, η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», ανέφερεται σε ανακοίνωση, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης της έμφυλης βίας.

«Είναι απαραίτητο να λάβει συντονισμένα μέτρα και δράσεις σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων της εκπαίδευσης, της νομοθεσίας, της οικονομικής πολιτικής και της κοινωνικής προστασίας», προσθέτει η ενημέρωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, το δελτίο Τύπου της οποίας μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

“Σήμερα έγινε γνωστή η γυναικοκτονία με θύμα μία 28χρονη και δράστη τον 39χρονο σύντροφό της, που διαπράχθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας λίγα μόλις μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η 28χρονη είχε μεταβεί το βράδυ της Δευτέρας (01/04/2024) μαζί με ένα φίλο της στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων και είπε στους αστυνομικούς ότι την παρακολουθεί ο πρώην σύντροφός της και φοβάται. Εκείνοι την συμβούλευσαν να καταθέσει μήνυση εις βάρος του προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Η 28χρονη δεν ήθελε, διότι είχε υποβάλει και στο παρελθόν μήνυση αλλά δεν είχε αποτέλεσμα και ζήτησε ένα περιπολικό για να πάει στο σπίτι της. Αντί να σπεύσουν να παράσχουν υποστήριξη και προστασία, όπως όφειλαν, ως όργανα επιφορτισμένα ακριβώς με την ευθύνη της παροχής βοήθειας και προστασίας στον κάθε ευάλωτο πολίτη που τη ζητά, την ενημέρωσαν ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο. Μόλις βγήκε από το Αστυνομικό Τμήμα και ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση, ζητώντας περιπολικό, της επιτέθηκε έξω από το τμήμα ο πρώην σύντροφός της και την κάρφωσε με το μαχαίρι στην καρδιά.

Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τη γυναίκα, απέναντι στην έμφυλη βία, η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση. Για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της έμφυλης βίας, είναι απαραίτητο να λάβει συντονισμένα μέτρα και δράσεις σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων της εκπαίδευσης, της νομοθεσίας, της οικονομικής πολιτικής και της κοινωνικής προστασίας. Η προώθηση νομοθετικών παρεμβάσεων για την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών, για την ειδική εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων σε θέματα έμφυλης βίας, η συνεργασία των αστυνομικών αρχών απ’ευθείας με κέντρα υποδοχής θυμάτων και ιατρικές υπηρεσίες, για να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη υποστήριξη στα θύματα, είναι ουσιώδεις και απόλυτα αναγκαίοι παράγοντες για την μείωση της έμφυλης βίας στην κοινωνία.

Δεν δεχόμαστε πλέον να θρηνούμε πάνω από τα πτώματα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του θύματος και ευχόμαστε η δικαιοσύνη να πράξει το έργο της και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που αναλογεί στον καθένα”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube