Weather Icon

Ακτιβιστές καταγγέλουν ότι η εκμετάλλευση των θρησκευτικών μειονοτήτων συνεχίζεται στο Πακιστάν

Ακτιβιστές καταγγέλουν ότι η εκμετάλλευση των θρησκευτικών μειονοτήτων συνεχίζεται στο Πακιστάν

Το Πακιστάν είδε ξανά τα περιστατικά εκμετάλλευσης θρησκευτικών μειονοτήτων στο Ακμπαραμπάντ. Πρόσφατα, ένας όχλος μουσουλμάνων εισέβαλε σε ένα σπίτι Χριστιανών και έσκισε πολλές σελίδες της Αγίας Γραφής, δήλωσε ο Faraz Pervaiz, ένας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ίδιος ο Pervaiz, ο οποίος είναι θύμα του νόμου περί βλασφημίας, ισχυρίστηκε ότι ο θυμωμένος όχλος όχι μόνο έσκισε τη Βίβλο αλλά και πέταξε όλα τα βιβλία στους δρόμους μαζί με τα έπιπλα και τα αντικείμενα της οικογένειας του θύματος. Η χριστιανική κοινότητα σε αυτές τις περιοχές έχει ξεκινήσει διαμαρτυρία δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει μέχρι να μην τιμωρηθούν οι ένοχοι.


Ένας τοπικός ηγέτης από τη χριστιανική κοινότητα δήλωσε: «Οι λάτρεις των τοπικών ηγετών μπήκαν βίαια σε ένα σπίτι μας και δεν σεβάστηκαν αρκετές από τις ιερές γραφές μας. Όχι μόνο το έκαναν αυτό αλλά πέταξαν και τα έπιπλα του σπιτιού μας έξω από τα σπίτια μας. Θα σταθούμε ενάντια σε αυτό και θα φροντίσουμε να δικαιωθούν τα θύματα».

Επιπλέον, ο ηγέτης δήλωσε επίσης ότι «η όλη υπόθεση θα ήταν διαφορετική αν οι γραφές ανήκαν στη μουσουλμανική κοινότητα και δεν είχαν καμία κατανόηση ή συμπάθεια για τη θρησκεία μας. Είναι αυτοί που δυσφημούν τον νόμο και την τάξη στη χώρα και σίγουρα θα διαδηλώσουμε για να πάρουμε τα δικαιώματά μας».

Πριν από αυτό, ένα παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει μάρτυρας κατά τη διάρκεια των περιστατικών βλασφημίας των Jaranwala, κάηκαν περίπου 21 Εκκλησίες και περίπου 100 σπίτια και ξεκίνησε η σειρά επιθέσεων σε χριστιανούς.

Σε προηγούμενη αναφορά του Dawn Imran Bhatti, ο πάστορας του Tehsil Jaranwala είπε ότι η Εκκλησία του Στρατού της Σωτηρίας, η Ενωμένη Πρεσβυτεριανή Εκκλησία, η Εκκλησία του Ιδρύματος των Συμμάχων και η Εκκλησία Shehroonwala που βρίσκεται στην περιοχή Isa Nagri λεηλατήθηκαν. Ο Bhatti είπε επίσης ότι το σπίτι μιας χριστιανής καθαρίστριας, που κατηγορήθηκε για βλασφημία, έχει επίσης κατεδαφιστεί.

Ο Πρόεδρος της Εκκλησίας του Πακιστάν, Αζάντ Μάρσαλ, δήλωσε ότι οι χριστιανοί βασανίζονται και παρενοχλούνται.

Ο Μάρσαλ, είπε στο Χ, «Τα λόγια με απογοητεύουν καθώς το γράφω. Εμείς, οι επίσκοποι, οι ιερείς και οι λαϊκοί είμαστε βαθύτατα πονεμένοι και στενοχωρημένοι για το περιστατικό Jaranwala στην περιοχή Faisalabad στο Πακιστάν. Ένα κτίριο εκκλησίας καίγεται καθώς πληκτρολογώ αυτό το μήνυμα. Οι Βίβλοι έχουν βεβηλωθεί και οι Χριστιανοί έχουν βασανιστεί και παρενοχληθεί έχοντας κατηγορηθεί ψευδώς για παραβίαση του Ιερού Κορανίου».

«Κρατούμε για δικαιοσύνη και δράση από τις αρχές επιβολής του νόμου και όσους απονέμουν δικαιοσύνη και την ασφάλεια όλων των πολιτών να επέμβουν άμεσα και να μας διαβεβαιώσουν ότι οι ζωές μας είναι πολύτιμες στην ίδια μας την πατρίδα που μόλις γιόρτασε την ανεξαρτησία και την ελευθερία», πρόσθεσε ο Azad Marshall.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, ο Πρόεδρος της Human Rights Focus Pakistan Naveed Walter είπε ότι ο πληθυσμός των μειονοτήτων στο Πακιστάν έχει μειωθεί στο 3 τοις εκατό από 23 τοις εκατό από την ανεξαρτησία του το 1947.

Ενώ ανέφερε τους λόγους που ανέφερε, «Ένας από τους κύριους λόγους ήταν όταν το Πακιστάν ανακηρύχθηκε ισλαμική χώρα. Το 1973, όταν θεσπίστηκε το σύνταγμα, στο άρθρο 2 ορίστηκε ότι το Ισλάμ θα είναι κρατική θρησκεία. Στο άρθρο 41 παράγραφος 2 δηλώθηκε ότι ο Πρόεδρος θα είναι πάντα μουσουλμάνος. Το άρθρο 91 επαναδιατύπωνε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι πάντα μουσουλμάνος».

Υπήρξαν πολλές τροποποιήσεις στο σύνταγμα τη δεκαετία του 1980, όταν ο δικτάτορας Muhammad Zia-ul-Haq έκανε τις τροποποιήσεις στο σύνταγμα σύμφωνα με το νόμο της Σαρία», δήλωσε ο Naveed Walter.

Επιπλέον, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν ότι ο νόμος περί βλασφημίας εισήχθη στη χώρα για να στοχεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν σκοτωθεί και πολλοί μαραζώνουν στις φυλακές σε όλο το Πακιστάν από την εισαγωγή του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube