Weather Icon

Ταξίδι εξπρές Μητσοτάκη στην Ουκρανία και συνάντηση με Ζελένσκι

Ταξίδι εξπρές Μητσοτάκη στην Ουκρανία και συνάντηση με Ζελένσκι

Ταξίδι εξπρές υπο άκρα μυστικότητα φαίνεται ότι έχει κάνει στην Ουκρανία ο πρωθυπουργούς Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η συνάντηση των δυο ηγετών θα γίνει στην Οδησσό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αεροσκάφος του Κυριάκου Μητσοτάκη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στην Ουκρανία και στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί υπό άκρα μυστικότητα συνάντηση με το Ουκρανό πρόεδρο.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία γίνεται σε μια στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί την διεθνή κοινότητα να μην εγκαταλείψει τη χώρα του και να την ενισχύσει όσο γίνεται προκειμένου να μην επιτραπεί η προέλαση του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Να τονίσουμε ότι ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνίαπου είχε τον Ιανουάριο με τον Ζελένσκι, τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία «τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.»

Στο Βουκουρέστι ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι, όπου θα επικυρωθεί η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου.

Στην ατζέντα θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή άμυνα, το αυξημένο κόστος ζωής και ο εξτρεμισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στο Βουκουρέστι συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

Πληροφορίες για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία και συνάντηση με Ζελένσκι

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube