Weather Icon

Ποιον θέλει να απελάσει η Σουηδία;

Ποιον θέλει να απελάσει η Σουηδία;

Η Σουηδία, πριν κάποια χρόνια, απασχολούσε τις ειδήσεις για τον πρωθυπουργό που πήγαινε με το ποδήλατο στο γραφείο του και την πριγκίπισσα που μάζευε η ίδια από το πεζοδρόμιο τις ακαθαρσίες του σκύλου της. Και για το ηγεμονικό ασφαλιστικό & προνοιακό της σύστημα, που στηρίζεται σε μια εξίσου ηγεμονική φορολόγηση.

Σήμερα, τις απασχολεί ως πολυπολιτισμική δυστοπία. Οι συμμορίες των μεταναστών έχουν εκτοξεύσει την εγκληματικότητα στα ύψη. Βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις, δολοφονίες, ληστείες, έχουν αυξηθεί σε τέτοιον βαθμό, που ανάγκασαν την κυβέρνηση να βγάλει τον στρατό στους δρόμους. Πρόσφατα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Σουηδίας συνέλαβε τέσσερα άτομα με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα και είχαν διασυνδέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό και το οργανωμένο έγκλημα. Ταυτόχρονα, οι κρατικές δομές πρόνοιας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάρρευσης, διότι έχουν επωμισθεί τη φροντίδα εκατοντάδων χιλιάδων εισβολέων, που δεν έχουν πληρώσει ούτε σεντ γι΄ αυτές. Αποτέλεσμα είναι η γενική υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους Σουηδούς. Πλέον, όλα τα κόμματα, ακόμα και οι σοσιαλιστές, μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη απελάσεων.

Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να αρχίσει να διώχνει από τη χώρα εκείνους που απειλούν την ασφάλειά της. Η μεγαλύτερη απειλή, που το Σουηδικό Μεταναστευτικό Δικαστήριο διέταξε να απελαθεί, είναι Ιρακινός και λέγεται Salwan Sabah Matti Momika. Τι είναι ο Μομίκα; Βιαστής; Δολοφόνος; Αρχηγός συμμορίας; Ιμάμης που κηρύσσει τον τζιχαντισμό; 

Όχι! Ο Μομίκα είναι εχθρός του Ισλάμ! Γεννήθηκε το 1986, σε χριστιανική οικογένεια στο βόρειο Ιράκ, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως άθρησκος. Στο Ιράκ πολέμησε εναντίον του ISIS, έχοντας έντονη δράση ως μέλος διάφορων στρατιωτικών ομάδων. Αντιμετωπίζοντας πλήθος απειλών, κατέφυγε στη Σουηδία και το 2021 έλαβε 3ετή άδεια παραμονής. Όμως, δεν κάθισε στ’ αυγά του. Διοργανώνει διαδηλώσεις κατά της ισλαμοποίησης της Σουηδίας στις οποίες καίει δημόσια το Κοράνι και βάζει φέτες από ζαμπόν ανάμεσα στις σελίδες του, συνεχίζοντας τον ακτιβισμό του Δανο-σουηδού δικηγόρου Rasmus Paludan, που ίδρυσε το 2017 το κόμμα Stram Kurs, με βασική θέση την απαγόρευση του Ισλάμ και την απέλαση των εισβολέων από τη Δανία.

Επιπλέον έχει συνδεθεί με το αντιμεταναστευτικό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες (SD) και έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι υποψήφιός του στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2026. (Στη Σουηδία οι εκλογές γίνονται σταθερά κάθε 4 χρόνια, τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.)

Ο Μομίκα βιντεοσκοπεί τις ενέργειές του και ανεβάζει τα βίντεο στο διαδίκτυο. Είναι ενδιαφέρον, για τον τρόπο που λειτουργούν οι σουηδικοί θεσμοί, το ότι ενώ η αστυνομία, από την οποία ο Μομίκα ζήτησε αρχικώς άδεια, απαγόρευσε αυτές του τις δράσεις, τις επέτρεψε τελικά η Δικαιοσύνη με βάση τις αρχές της Σουηδίας για την ελευθερία του λόγου.

Στη Σουηδία και τη Δανία, στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, επιτρέπεται η δημόσια καύση βιβλίων, “ιερών” ή μη, η οποία γίνεται μάλιστα με την προστασία της αστυνομίας. Άρα, γιατί ένας νόμιμος μετανάστης ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τους σουηδικούς νόμους, απειλεί την εθνική ασφάλεια και πρέπει να απελαθεί; 

Salwan Sabah Matti Momika

Διότι την ελευθερία έκφρασης, την οποία η Σουηδία θεωρεί κατάκτηση του πολιτισμού της, οι απανταχού της γης μουσουλμάνοι την θεωρούν βλασφημία. Και υπάρχει μία μόνο ποινή στο Κοράνι για τον βλάσφημο: θάνατος. Βλάσφημος, όμως, δεν λογίζεται μόνο ο Μομίκα, αλλά και το σουηδικό κράτος το οποίο τον ανέχεται, και κατ΄ επέκταση όλοι οι Σουηδοί πολίτες.

Η αντίδραση των μουσουλμάνων στην καύση του Κορανίου ήταν σφοδρότατη. Η Σουηδία γνώρισε στο εσωτερικό της εκτεταμένες ταραχές, με καταστροφές και πυρπολήσεις αυτοκινήτων και επιθέσεις κατά της αστυνομίας με τραυματίες αστυνομικούς, από τους έξαλλους μουσουλμάνους.

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της Σουηδίας έγιναν σε πολλά ισλαμικά κράτη. Οι διπλωματικές της αποστολές δέχθηκαν απειλές. Το Ιράκ απέλασε τον Σουηδό πρέσβη και διαδηλωτές εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη. Το ίδιο αποπειράθηκαν να κάνουν και στη Δανική πρεσβεία.

Δύο Σουηδοί φίλαθλοι δολοφονήθηκαν από Τυνήσιο τζιχαντιστή, στις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο του 2023, όταν πήγαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής τους ομάδας με το Βέλγιο.

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) κάλεσε τα κράτη-μέλη του να λάβουν τα κατάλληλα πολιτικά και οικονομικά μέτρα κατά της Σουηδίας, της Δανίας και όσων κρατών επιτρέπουν την “βεβήλωση” του Κορανίου. Ο Ερντογάν απείλησε πως αν η Σουηδία δεν απαγορεύσει αυτές τις ενέργειες, θα έβαζε βέτο στην είσοδό της στο ΝΑΤΟ.

O Μομίκα και ο Παλούνταν απειλούνται με θάνατο και πρέπει να βρίσκονται συνεχώς υπό την προστασία της αστυνομίας, κάτι που εξαγριώνει ακόμα περισσότερο τους μουσουλμάνους!

Η Δανία ξέρει πολύ καλά πώς εκφράζεται η οργή των πιστών του Αλλάχ. Όταν τον Σεπτέμβριο του 2005 η εφημερίδα Jyllands-Posten δημοσίευσε 12 γελοιογραφίες με θέμα το Ισλάμ και τον Μωάμεθ, οι ταραχές και οι επιθέσεις σε ευρωπαϊκές διπλωματικές αποστολές και χριστιανικές εκκλησίες που προκλήθηκαν σε όλον τον κόσμο από έξαλλους μουσουλμάνους προκάλεσαν τον θάνατο 250 τουλάχιστον ανθρώπων και συνοδεύτηκαν από μποϊκοτάζ των δανέζικων προϊόντων.

Δανοί ιμάμηδες με επικεφαλής τον Ahmed Akkari έκαναν περιοδείες σε μουσουλμανικά κράτη παρουσιάζοντας τα σκίτσα μαζί με άλλα που αλίευσαν από το διαδίκτυο για να υποκινήσουν την εχθρότητα. Ο τότε πρωθυπουργός της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν (Anders Fogh Rasmussen) χαρακτήρισε αυτή την υπόθεση ως τη χειρότερη κρίση διεθνών σχέσεων της Δανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο Akkari, Λιβανέζος που απέκτησε τη Δανική υπηκοότητα το 2005, ήταν εκπρόσωπος της “Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τιμή του Προφήτη” και της “Ισλαμικής Εταιρείας” (εκατοντάδες νομικά πρόσωπα που προωθούν τον εξισλαμισμό λειτουργούν νόμιμα στην Ευρώπη, με τη μορφή επιστημονικών ή πολιτιστικών οργανισμών). Σπούδασε παιδαγωγικά στη Δανία. Έδειξε πώς αντιλαμβάνεται την παιδαγωγική όταν σακάτεψε στο ξύλο με κλωτσιές έναν 11χρονο Δανό μαθητή, ο οποίος παίζοντας στο διάλειμμα με μια μουσουλμάνα συμμαθήτριά του τής έβγαλε τη μαντίλα. Η ποινή του ήταν 40 μέρες φυλακή με αναστολή!

Απολαμβάνοντας το καθεστώς ατιμωρησίας των ανθρωπιστικών νόμων της Δύσης, ο Αkkari αποθρασύνθηκε, απειλώντας με θάνατο τον μετριοπαθή μουσουλμάνο, Συροπαλαιστίνιο βουλευτή, Naser Khader, ο οποίος το 2009 πρότεινε νόμο για την απαγόρευση της μπούρκας, χαρακτηρίζοντάς την ως καταπίεση των γυναικών. 

Όμως η μεγαλόκαρδη δυτική κουλτούρα αυτά τα ανέχεται. Τι δεν ανέχεται; Την αντίδραση στο Ισλάμ! Έτσι, το δίλημμα για το οποίο έπρεπε να αποφασίσουν οι φιλελεύθεροι Σκανδιναβοί είναι: ή αλλάζουν τη νομοθεσία τους, απαγορεύοντας τον αντι-ισλαμικό ακτιβισμό ή διώχνουν τον Μομίκα.

Η Δανία επέλεξε το πρώτο: υιοθέτησε νόμο, τον περασμένο Δεκέμβριο, που καθιστά παράνομη την καύση του Κορανίου σε δημόσιους χώρους. “Πρέπει να προστατεύσουμε την ασφάλεια της Δανίας και των Δανών”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Peter Hummelgaard. “Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε τώρα καλύτερη προστασία από τις συστηματικές βεβηλώσεις που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό”.

Το Κοινοβούλιο της Δανίας, με ψήφους 94-77, απαγόρευσε “την ανάρμοστη μεταχείριση, δημόσια ή με σκοπό τη διάδοση σε ευρύτερο κύκλο, ενός γραπτού με σημαντική θρησκευτική σημασία για μια θρησκευτική κοινότητα ή ενός αντικειμένου που εμφανίζεται ως τέτοιο”. Mολονότι ο νόμος δεν κατονομάζει τα γραπτά “με σημαντική θρησκευτική σημασία”, έγινε γνωστός ως  Quran Law. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πλέον πρόστιμο και ποινή έως και δύο χρόνια φυλάκισης.

Όμως, τα έργα τέχνης όπου “ένα μικρό μέρος” περιλαμβάνει βεβήλωση, αλλά είναι μέρος μιας μεγαλύτερης καλλιτεχνικής παραγωγής, δεν καλύπτονται από την απαγόρευση. Κι αν ο Μομίκα ή ο Παλουντάν μετατραπούν σε εικαστικούς καλλιτέχνες και σε ένα installation art βάλουν φέτες ζαμπόν ανάμεσα στις σελίδες ή γουρουνοκεφαλές πάνω από 100 βιβλία, ένα εκ των οποίων θα είναι το Κοράνι; Μέχρι εκεί δεν έφτασε η φαντασία των Δανών νομοθετών.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube