Weather Icon
Εθνική Άμυνα 9 Μαρτίου 2024

Όταν οι σκληροτράχηλοι Γκούρκας συνάντησαν τους Έλληνες κομάντος

Όταν οι σκληροτράχηλοι Γκούρκας συνάντησαν τους Έλληνες κομάντος
Συνεκπαίδευση υλοποιήθηκε στα υψίπεδα της Σκωτίας, με την ονομασία «HIGHLAND KHUKRI – 24, μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, από 15 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2024. Για πρώτη φορά Έλληνες Καταδρομείς ασκήθηκαν μαζί με τους ομόλογούς τους Βρετανούς (και τους σκληροτράχηλους Γκούρκας) σε ορεινό περιβάλλον και σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Εκπαιδεύθηκαν σε απαιτητικά σενάρια, όπως επίπονες πορείες με φόρτο 35 κιλών, βολές φορητού οπλισμού, μεταφορά/ διάσωση τραυματία, παροχή Α Βοηθειών στο πεδίο μάχης, επιβίωση σε περιοχές με υψόμετρο και άλλα.

Μαθαίνω ότι οι Βρετανοί έμειναν ενθουσιασμένοι και επιθυμούν να έλθουν και στα ελληνικά βουνά για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις. Οι Βρετανοί ήταν από το 2nd Royal Gurkha Rifles Battalion και την 16 Air Assault Brigade Combat.

ΠΗΓΗ: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube