Weather Icon
ΗΠΑ 21 Μαρτίου 2024

Οι ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα στην Κίνα με δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου στον Ειρηνικό

Οι ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα στην Κίνα με δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου στον Ειρηνικό

Το ARRW αποτελείται από έναν ενισχυτή πυραύλων και το υπερηχητικό όχημα ολίσθησης, το οποίο φέρει μια συμβατική κεφαλή

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δοκίμασε για πρώτη φορά έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ στον Ειρηνικό, σε που οι αναλυτές χαρακτήρισαν ως ένα μήνυμα προς την Κίνα ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να ανταγωνίζεται σε μια αρένα όπλων όπου πολλοί θεωρούν ότι το Πεκίνο έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα.
Στις 17 Μαρτίου, ένα βομβαρδιστικό B-52 που πετούσε από την αεροπορική βάση Άντερσεν στο νησί Γκουάμ εκτόξευσε «ένα πλήρες πρωτότυπο επιχειρησιακό υπερηχητικό πύραυλο», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας σε δήλωση στο CNN.
Η δοκιμή του υπερηχητικού όπλου, που ονομάζεται επίσημα All-Up-Round AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon (ARRW), διεξήχθη στο χώρο δοκιμών Reagan στην Kwajalein στα νησιά Μάρσαλ, σχεδόν 1.600 μίλια (2.600 χιλιόμετρα). στα ανατολικά του Γκουάμ, ανέφερε η δήλωση.
Προηγούμενες δοκιμές ARRW έχουν πραγματοποιηθεί στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.
Το ARRW αποτελείται από έναν ενισχυτή πυραύλων και το υπερηχητικό όχημα ολίσθησης, το οποίο φέρει μια συμβατική κεφαλή.
«Πρόκειται να επιτεθεί σε στόχους υψηλής αξίας, ευαίσθητους στο χρόνο, επίγειους στόχους», αναφέρει ένα έγγραφο του Υπουργείου Άμυνας.

Οι δοκιμές της Κίνας

Ωστόσο, αυτές οι εξελίξεις έχουν έρθει την ώρα που ο κόσμος έχει αναγνωρίσει ότι η Κίνα και η Ρωσία έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη των υπερηχητικών όπλων.
Η Κίνα δοκιμάζει οχήματα υπερηχητικής ολίσθησης που μπορούν να φέρουν πυρηνικές και συμβατικές κεφαλές από το 2014, σύμφωνα με την Missile Defense Advocacy Alliance.
Επίσης, η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται επίσης ότι αναπτύσσει υπερηχητικά όπλα.
Το κρατικό Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι ο ηγέτης Kim Jong Un παρακολούθησε τη δοκιμή ενός νέου κινητήρα για ένα υπερηχητικό όπλο μέσης εμβέλειας.
Οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ θα δοκίμαζαν έναν υπερηχητικό πύραυλο στον Ειρηνικό προέκυψαν στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ένα B-52 που μετέφερε το όπλο έφτασε στο Γκουάμ.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube