Weather Icon

“Nτύθηκε” Μακρόν o Πολωνός ΥΠΑΜ ! Προηγουμένως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δήλωνε κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

“Nτύθηκε” Μακρόν o Πολωνός ΥΠΑΜ ! Προηγουμένως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δήλωνε κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Εμάνουελ Μακρόν “ντύθηκε”, προφανώς λόγω ανοίγματος του Τριωδίου, ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας. Ο Ράντισλαβ Σικόρσκι σε δηλώσεις του εμφανίστηκε να συμμερίζεται τη θέση του Γάλλου προέδρου για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία να πολεμήσουν κατά των ρωσικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και μάλιστα υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ!

Μάλιστα ο Πολωνός ΥΠΑΜ το εμφάνισε ως… “ασύμμετρη κλιμάκωση” που δίνει στην πρωτοβουλία στο ΝΑΤΟ έναντι των ρωσικών σχεδιασμών.

Ανέφερε:

«Η παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι αδιανόητη», υποστήριξε ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας, όπως αναφέρει η Rzeczpospolita.

Επιπλέον, ο Σικόρσκι κάλεσε τη Δύση να προβεί σε μια «δημιουργικά μελετημένη και ασύμμετρη κλιμάκωση».

Τόνισε επίσης ότι συμφωνεί με την ιδέα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να στείλει ξένο στρατό στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Σικόρσκι θα μπορούν να χαρακτηριστούν και αντιφατικές. Γιατί πριν μερικές ημέρες, στις 7 Μαρτίου 2024, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, δήλωνε πως η Πολωνία δεν σκοπεύει να στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία.

«Δεν θα υπάρξουν πολωνικά στρατεύματα στην Ουκρανία», τόνισε σχετικά ο Vladislav Kosinyak-Kamysh, ο οποίος  υπενθύμισε την πρόθεση της Βαρσοβίας να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο. «Θα βοηθήσουμε, θα στηρίξουμε. Θα μεταφέρουμε όπλα. Αυτό είναι πραγματικά πολύ. Θα υποστηρίξουμε όλες τις πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν [τους σκοπούς διασφάλισης] της ασφάλειας της Πολωνίας», σημείωσε.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία «δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι ασκήσεις του γαλλικού στρατού σε ευρύ συμβατικό πόλεμο.

Σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου προέδρου, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από pronews, bankinews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube