Weather Icon
Ρωσία 13 Μαρτίου 2024

Nord Stream: Μηνύει την Lloyds για τις ζημιές στους αγωγούς

Nord Stream: Μηνύει την Lloyds για τις ζημιές στους αγωγούς

Οι ασφαλιστικές δεν κατέβαλαν αποζημιώσεις για τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις

Μηνύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lloyds, εξαπέλυσε η Nord Stream AG, επειδή αρνήθηκαν να προσφέρουν αποζημίωση για τη ζημιά που προκάλεσαν οι εκρήξεις στον αγωγό, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Όπως μετέδωσαν οι Financial Times, η εταιρεία με έδρα την Ελβετία υπέβαλε μήνυση τον περασμένο μήνα στην οποία υποστηρίζει ότι οι ασφαλιστικές δεν κατέβαλαν αποζημιώσεις για τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η προκαταρκτική εκτίμηση της Nord Stream για το κόστος απομάκρυνσης του νερού και αποκατάστασης των αγωγών είναι μεταξύ 1,2 και 1,35 δισ. ευρώ. 

Τόσο η Δανία όσο και η Σουηδία έχουν τερματίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων, λέγοντας ότι δεν έχουν στοιχεία για να απευθύνουν κατηγορίες. 

Η μόνη χώρα που διεξάγει  έρευνα αυτή τη στιγμή είναι η Γερμανία. 

Η Nord Stream, η οποία ανήκει στις Gazprom, Wintershall Dea, Eon, Gasunie και Engie, ανέφερε ότι οι εμπλεκόμενοι είναι άγνωστοι.

Πηγή: energypress.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube