Weather Icon

Νέες βρετανο-τουρκικές μεθοδεύσεις στην Κύπρο…

Νέες βρετανο-τουρκικές μεθοδεύσεις στην Κύπρο…

Νέα παιχνίδια Λονδίνου-Άγκυρας

Λάζαρος Α. Μαύρος

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ εξωφρενική υποψία ότι, τα επεισόδια της Πύλας όπου στις 18 παρελθόντος Αυγούστου οργανωμένοι πεμπάμενοι του τουρκικού κατοχικού καθεστώτος εισέβαλαν στην «Νεκρή Ζώνη» και… έδειραν Βρετανούς Οηέδες της Unficyp, να είχαν μεθοδευτεί εκ των προτέρων σε μυστική και δόλια συνεννόηση Τούρκων και Βρετανών. Στην ιστορία των βρετανο-τουρκικών συνεννοήσεων και μεθοδεύσεων εναντίον της Κύπρου, ιδίως από την δεκαετία του 1950, τέτοια σενάρια εμφανίστηκαν επί του πεδίου κατ’ επανάληψιν κι επιβεβαιώθηκαν εκ των αποτελεσμάτων τους.

– Ποιός ήταν ο κύριος πολιτικός στόχος του σεναρίου της «σύγκρουσης» Τούρκων – Οηέδων στα χώματα της Πύλας, έχει ειπωθεί πλειστάκις ευκρινέστατα από τους Τούρκους κατακτητές διά στόματος του επικεφαλής της υποτελούς στην Τουρκία διοίκησης Ερσίν Τατάρ:

Η τουρκική απαίτηση προς τον ΟΗΕ για διεθνή αναγνώριση της κυριαρχίας του κατοχικού ψευδοκράτους, ίσα και όμοια με τη διεθνή αναγνώριση που τυγχάνει από 4ης Μαρτίου 1964 με το Ψήφισμα 186 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την έκτοτε αποστολή της Ουνφικύπ, μετά από την ένοπλη Τουρκανταρσία, το μόνο νόμιμο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μάλιστα ο Τατάρ θέτει την ικανοποίηση από τον ΟΗΕ τής απαίτησης για «διεθνές στάτους» και «κυριαρχικής ισότητας» του ψευδοκράτους, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συγκατανεύσει στην επανέναρξη συνομιλιών «λύσης» του Κυπριακού.

ΠΡΟΣ ΑΥΤΗN την κατεύθυνση εξηγείται και η τουρκική μεθόδευση σειράς επεισοδίων – αμ’ έπος αμ’ έργον – επί του εδάφους της ελεγχόμενης από την Ουνφικύπ «Νεκρής Ζώνης» σε διάφορες περιοχές στο ίδιο χρονικό διάστημα. Με θεαματικότερη για προβολή κορύφωση το «δάρσιμο» των Εγγλέζων Οηέδων στην Πύλα, εγγύτατα στην βρετανική στρατιωτική βάση της Δεκέλειας. Και με εντονότερη διατύπωση της τουρκικής αξίωσης για σύναψη ξεχωριστής διεθνούς συμφωνίας, μεταξύ ψευδοκράτους και ΟΗΕ, για τους όρους συνέχισης της αποστολής της Ουνφικύπ. Ούτως ώστε να αυξηθεί η πίεση και οι εκβιασμοί προς την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι, με τα νέα «τετελεσμένα» του τουρκικού ψευδοκράτους επί της Ουνφικύπ πλησιάζει η ώρα να επιτύχει το κατοχικό καθεστώς έρεισμα διεθνούς νομιμοποίησης. Και τελικής εξάλειψης των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 της 18ης Νοεμβρίου 1983 και 550 της 11ης  Μαΐου 1984 που εκδόθηκαν εναντίον της παράνομης αποσχιστικής οντότητας που ανακήρυξαν τότε σε «κράτος» οι Τούρκοι κατακτητές με επικεφαλής τον Ραούφ Ντενκτάς. Ώστε να συρθεί στις εκκολαπτόμενες συνομιλίες υπό τους όρους της «κυριαρχικής ισότητας» που απαιτούν οι Τούρκοι κατακτητές.

ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ των αναλογιών και υπό διαφορετικές συνθήκες, είναι ωστόσο φανερό ότι αυτού του είδους ο εκβιασμός ακολουθεί τον ίδιο πυρήνα σχεδιασμού που μεθοδεύτηκε το 1957-58 από τους Αγγλο-Τούρκους:

(α) Με το περί Κύπρου βρετανικό Σχέδιο Μακμίλαν, σε συνδυασμό με:

(β) Την επί του πεδίου Σφαγή των Κοντεμενιωτών της 12ης Ιουνίου 1958 από τους Τούρκους στο Κιόνελι, όπου τους μετέφεραν κρατούμενους οι στρατιώτες των Εγγλέζων αποικιοκρατών.

– Εκείνος εκβιασμός είχε ως επικερδές για την Βρετανία και την Τουρκία αποτέλεσμα, να εξαναγκαστεί ο Ελληνισμός να απεμπολήσει τον στόχο της Αυτοδιάθεσης – Ένωσης που είχε αποφασίσει με το Δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου 1950 ο κυπριακός λαός και για τον οποίο διεξαγόταν ο ένοπλος αντι-αποικιακός εθνικο-απελευθερωτικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. ώστε να συρθεί στην υποταγή των Συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου του 1959.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΜΕΝΕΣ διαρκώς αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις και με επεξεργασμένη για τις εκάστοτε διαφορετικές συνθήκες επικαιροποίηση, βρίσκονται μονίμως στο επάνω μέρος των συρταριών του βρετανικού Φόρεϊν Όφεως και των Τούρκων κατακτητών, ως «πάγιες διαταγές». Ορατές και εύκολα εξιχνιαζόμενες από τους εγκυρότερους τουρκολόγους και βρετανολόγους ελληνικής επιστημονικής ευψυχίας, αν τέτοιους διέθεταν για να τις συμβουλεύουν οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος…

ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ τώρα η υπό τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι πέτυχε ο Γ.Γρ. του ΟΗΕ να διορίσει απεσταλμένη του για την επανέναρξη των συνομιλιών την Κολομβιανή Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ. Προτού όμως η απεσταλμένη αρθρώσει λέξη, έσπευσε ήδη, και δημοσίως μάλιστα, ο εν Κύπρω Ύπατος Αρμοστής του βρετανικού Φόρεϊν Όφεως Ιρφάν Σιντίκ να γνωματεύσει ότι θα πρέπει ο Χριστοδουλίδης να προσφέρει στους Τούρκους «κάποια κίνητρα για την επανέναρξη των συνομιλιών που θα τους κάνουν να νιώσουν ασφάλεια και θα ενισχύσουν την πεποίθησή τους ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να βγει από τη διαδικασία αυτή τη φορά»…

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ, εκτός από «Εγγυήτρια Δύναμη», εκτός από κατέχοντες τις νεο-αποικιοκρατικές στρατιωτικές βάσεις Ακρωτηρίου, Δεκέλειας και Τροόδους στην Κύπρο, εκτός από υπέρτερα αριθμητικώς μετέχοντες και έχοντες πάντα το πάνω χέρι στην Ουνφικύπ, απολαμβάνουν και το προνόμιο να αναγνωρίζονται μονίμως ως οι Penholders («πεννο-κράτορες») αρμοδιότεροι πάντων καθοδηγητές στον ΟΗΕ για να «γράφουν» το Κυπριακό.

Ιστορικά πρωταίτιοι του Κυπριακού Προβλήματος και μονίμως επιτόπου και διεθνώς (βρετανικής ιδιοτέλειας και κερδοφορίας) συναυτουργοί της διαδρομής του, μέχρι σήμερα.

– Του Φόρεϊν Όφεως ο λόρδος Ντέιβιντ Χάνεϊ ήταν άλλωστε και ο εκπονήσας το περιλάλητο Σχέδιο Ανάν, για τη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο της δικτατορίας των Τριών Ξένων Δικαστών, το οποίος απέρριψε με 76% ΟΧΙ ο κυπριακός λαός στο Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004…

ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ λοιπόν, τους Βρετανούς του Φόρεϊν Όφεως, τους Penholders του ΟΗΕ για την Κύπρο, έρχεται τώρα στη Λευκωσία μετά από την εφ’ όλης της ύλης «εκπαίδευση» της περί Κύπρου εκεί στο Λονδίνο, η απεσταλμένη του Γ.Γρ. του ΟΗΕ κυρία Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ για τα… παρακατω του Κυπριακού.

– Εδώ προφανώς εναποθέτει ελπίδες όχι μόνο στον προετοιμάσαντα το… προγεφύρωμα Ύπατο Αρμοστή, όχι μόνο στους προηγηθέντες εκβιασμούς με τους δαρέντες Εγγλέζους Οηεδες στην Πύλα, όχι μόνο στους υποκινούμενους από τον Φόρεϊν Όφιν ή αυτοπροαίρετους της ούτω καλούμενης «κοινωνίας των πολιτών» και των άχρι «our children and grandchildren» ταγμένους για τη διαιώνιση των βρετανικών βάσεων, αλλά προπάντων στους ομνύοντες να… συνεχίσουν «από ‘κει που μείναμε στο Κραν Μοντανά»  κυβερνώντες υπό την προεδρία του συμμετασχόντος άχρι Κραν Μοντανά, πλάι στον τότε ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη, νυν διάδοχό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΕΧΕΙ άραγε κανείς αμφιβολία τι άλλο φέρνει στο Κυπριακό η κυρία Κουεγιάρ του ΟΗΕ από το Λονδίνο, εκτός από τις μεθοδεύσεις των Βρετανών που είχε προαναγγείλει ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής για την «προσφορά κινήτρων» από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στους Τούρκους;

Εναπόκειται συνεπώς στον Χριστοδουλίδη να δείξει – αν θα δείξει – το μέτρο, το είδος και τη μεθόδευση της εθνικής αντίστασης στις, όπως πάντα και τώρα, βρετανο-τουρκικές μεθοδεύσεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube