Weather Icon

Μαζική διαμαρτυρία στην Ολλανδία για τα δικαιώματα στην περιοχή Βελουχιστάν του Πακιστάν!

Μαζική διαμαρτυρία στην Ολλανδία για τα δικαιώματα στην περιοχή Βελουχιστάν του Πακιστάν!

Μαζική διαμαρτυρία στο Άμστερνταμ κατά της αναγκαστικής κατοχής του Βελουχιστάν από το Πακιστάν οράνωσε η διεθνής οργάνωση για τα δικαιώματα των Μπαλώχ, Baloch National Movement (BNM).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, για τον εορτασμό της Μαύρης Ημέρας κατά της καταναγκαστικής κατοχής του Βελουχιστάν, το Εθνικό Κίνημα των Μπαλώχ διοργάνωσε διαμαρτυρία και συγκέντρωση στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και πανό που καταγγέλλουν την κατοχή του Βελουχιστάν, στολισμένα με διάφορα συνθήματα που υποστηρίζουν την ελευθερία του Βελουχιστάν και καταδικάζουν την αναγκαστική κατοχή. Επιπλέον, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την ευαισθητοποίηση των ντόπιων σχετικά με την κατάσταση στο Βελουχιστάν.

Το δελτίο Τύπου ανέφερε επίσης ότι οι ομιλητές επανέλαβαν την ακλόνητη δέσμευσή τους στον σκοπό, απηχώντας το συναίσθημα του Δρ. Αλλάχ Νιζάρ ότι ο αγώνας των Μπαλώχ για ανεξαρτησία θα συνεχιστεί μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Χαρακτήρισαν την 27η Μαρτίου 1948, ως μια τραγική ημέρα στην ιστορία των Μπαλόχ, που σηματοδοτεί 75 χρόνια αντίστασης ενάντια στην καταπίεση.

Περιγράφοντας τη γενοκτονία των Μπαλόχ, η ανακοίνωση ανέφερε ότι «Η 27η Μαρτίου 1948, ως μια μαύρη μέρα στην ιστορία των Μπαλόχ, τόνισαν τον διαρκή αγώνα ενάντια στην παράνομη κατοχή του Πακιστάν, καλώντας για παγκόσμια αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βελουχιστάν. Οι ομιλητές υπογράμμισαν την ανθεκτικότητα του έθνους των Μπαλόχ απέναντι στην αδικία, τονίζοντας τη διαρκή αντίστασή του ενάντια στην παράνομη κατοχή».

Επέστησαν επίσης την προσοχή στην οικονομική εκμετάλλευση των πόρων του Μπαλουχιστάν από το Πακιστάν. Συλλογικά, προέτρεψαν τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς φορείς να παρέμβουν και να διερευνήσουν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν, προτρέποντας την παγκόσμια κοινότητα να σταθεί αλληλέγγυα με το έθνος των Μπαλόχ στην προσπάθειά του για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Ο Nabeel Khan, ένας διαδηλωτής και ηγέτης του BNM κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης δήλωσε: «Μπορούμε να πούμε ότι η 27η είναι η Βαλκική ημέρα της γενοκτονίας του Βελουχιστάν, αλλά κάθε μέρα συνεχίζεται παραμένει μαύρη μέρα για την κοινότητα των Baloch από τις 27 Μαρτίου 1948. Κάθε μέρα ακούμε, για αναγκαστικές εξαφανίσεις, από τον πακιστανικό στρατό ή τις υπηρεσίες πληροφοριών του Πακιστάν. Τα βασανιστήρια και τα βασανιστήρια ανθρώπων από την κοινότητα των Μπαλόχ συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Χιλιάδες Baloch αγνοούνται και χιλιάδες Baloch μαρτύρησαν από το τρομοκρατικό κράτος του Πακιστάν».

Ο Χαν ανέφερε περαιτέρω «το πακιστανικό κράτος λέει συχνά ότι ταΐζουμε τον λαό του Μπαλουχιστάν. Πρέπει τώρα να ξέρουν ότι μας κλέβουν τους πόρους της γης μας εδώ και αιώνες. Το έργο Sandak που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία και αποθέματα στο Πακιστάν. Μέσω αυτού του έργου, εξόρυξαν κάθε γραμμάριο χρυσού, χαλκού και άλλων χερσαίων πόρων από το Μπαλουχιστάν. Επιπλέον, μας αφαιρούν τα αποθέματα φυσικού αερίου στο Σούι και τα δίνουν στους ελιτιστές του Πακιστανικού Παντζάμπ. Και οι άνθρωποι από όπου παίρνει το φυσικό αέριο ολόκληρο το Πακιστάν στερούνται κάθε όφελος από αυτό το φυσικό αέριο. Επομένως, δεν μας ταΐζετε εμείς σας ταΐζουμε».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube