Weather Icon

Μανώλης Κοττάκης στους Leaders: Οι Τούρκοι θέλουν να περικυκλώσουν τα νησιά μας

Μανώλης Κοττάκης στους Leaders: Οι Τούρκοι θέλουν να περικυκλώσουν τα νησιά μας

Συνέντευξη στον Ηλία Παπανικολάου και την εκπομπή Leaders παραχώρησε ο Μανώλης Κοττάκης. Ο διευθυντής της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» μίλησε για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας ξεκινώντας από την τραγωδία των Τεμπών.

«Το πολιτικό σύστημα πετάει χαρταετό. Κάνει πως δεν ακούει. Δεν απαντά στα ερωτήματα», ανέφερε και χαρακτήρισε χυδαία εντολή για μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος, ενώ έκανε λόγο για δεύτερο έγκλημα που αφορά το φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Παράλληλα μίλησε για τα ελληνοτουρκικά και τις επιδιώξεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Ο Κοττάκης κλήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη της εφημερίδας του, ότι τα marder που αντικατέστησαν τα BMP1 πήγαν στον Έβρο και όχι τα νησιά. «Είναι ζήτημα που συνδέεται με την άμυνα των νησιών. Γίνεται σιωπηρή αποστρατιωτικοποίηση», ανέφερε και αναφέρθηκε σε άλλη μία αποκάλυψη που αφορά την σπαστή επέκταση χωρικών υδάτων.

«Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι η συνέχιση της πολιτικής Σημίτη. Η διακήρυξη των Αθηνών είναι συνέχεια της Μαδρίτης. Αναγνωρίζονται ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας εκτός από το Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε και έκανε το εξής πιπεράτο σχόλιο: «Όταν κάποιον αφήνεις να μπει στην αυλή σου, θα μπει και στο σπίτι σου και θα κάνει πάρτι. Το να τους δίνεις διάδρομο είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Παράλληλα ο κ. Κοττάκης εξήγησε, ότι οι Τούρκοι πήραν θάρρος από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για την κόκκινη γραμμή των 6 ν.μ. αλλά και του Χρυσοχοΐδη (εθνικισμός τα 12 ν.μ.).

Στο τέλος αναφέρθηκε στο Κυπριακό, όπου η Τουρκία επιθυμεί λύση δύο κρατών, ενώ η ελληνική πλευρά είναι βυθισμένη στην κίβδηλη επιλογή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία στην ουσία είναι το Σχέδιο Ανάν, το οποίο καταψηφίστηκε σε δημοψήφισμα και αδικούσε παράφορα την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Θα ξαναπιεστούμε να υπογράψουμε τη διχοτόμηση του Αιγαίου. Το τυράκι είναι η Αμμόχωστος και οι αγνοούμενοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοττάκης.

Δείτε την εκπομπή LEADERS:

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube