«Εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας», επιμένει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Επιμένουν στην εμπλοκή της Ουκρανίας

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την επίθεση, παρότι η ίδια η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη, υπονοώντας αντίθετα ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων για τις δηλώσεις συμπαράστασης και συμπάθειας που έλαβε απ όλο τον κόσμο, μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής.

Στο ίδιο «κάδρο» ΗΠΑ και Βρετανία

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τα κατάλληλα πειστήρια, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, βάζει στο «κάδρο» τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

Επιμένει ο Πούτιν πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Ουκρανία

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δείχνει με το «δάχτυλο» την Ουκρανία, μετά και τις τελευταίες του δηλώσεις τη Δευτέρα, το Κίεβο αρνείται τις ρωσικές κατηγορίες για ανάμειξη στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Τα ψέματα διαδίδονται από επίσημα χείλη από τον (γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι) Πατρούσεφ, και μετά από τον “διευθυντή της FSB” (Αλεξάντρ) Μπόρτνικοφ», ανέφερε με ανάρτησή του στο Χ ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Ναυτεμπορική