Weather Icon
Video , Λαθρομετανάστευση 6 Μαρτίου 2024

Ηλίας Παπανικολάου: Η πρόταση Σακελλαροπούλου για την ιθαγένεια ανοίγει την κερκόπορτα του Ελληνισμού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηλίας Παπανικολάου: Η πρόταση Σακελλαροπούλου για την ιθαγένεια ανοίγει την κερκόπορτα του Ελληνισμού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την τοποθέτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου περί ιθαγένειας σχολίασε ο Ηλίας Παπανικολάου στην εκπομπή Leaders, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια Μετά», τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος, έτσι ώστε όσοι αλλοδαποί τεκνοποιούν στην χώρα, τα παιδιά τους να παίρνουν αυτομάτως την ελληνική υπηκοότητα.

Όπως καταλαβαίνετε, η δήλωση προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετό κόσμο, σχολιάστηκε αρνητικά και προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR, ο οποίος εξέφρασε τη θέση του στον επίλογο της εκπομπής.

«Θα απευθυνθώ στην πρόεδρο της Δημοκρατίας! Πρότεινε στο περιβόητο συνέδριο της «Καθημερινής», να δίνουμε αυτόματα την ιθαγένεια σε παιδιά αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτές οι λογικές ανοίγουν την κερκόπορτα του Ελληνισμού ακόμα πιο διάπλατα. Ποιος είναι ο σκοπός; Να γίνουμε μαιευτήριο για το Ισλάμ. Αν αυτές οι ιδέες περάσουν στην κοινή γνώμη θα γίνουμε μαιευτήριο του Ισλάμ. Εγώ δεν θέλω να γίνει έτσι η πατρίδα μου», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σακελλαροπούλου.

Δείτε την παρέμβαση του Ηλία Παπανικολάου:

@leadersstar Ανοίγουν την κερκόπορτα του Ελληνισμού #greece #foryou #foryoupage #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – Leaders

 Τί ειπώθηκε δια στόματος της ΠτΔ; Η συζήτηση έγινε  με την Εκτελεστική Διευθύντρια στο «Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ελένη Παπούλια και τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Μιχάλη Τσιντσίνη.

Αφού η  κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε καταρχάς τα συνήθη χαρακτηρίζοντας   την Ελλάδα κράτος δικαίου με εδραιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς, και ότι  «η Δημοκρατία είναι μια συνεχής διεκδίκηση», απάντησε σε  ερώτημα της κ. Παπούλια η οποία έθεσε το θέμα , αν η διεύρυνση των προϋποθέσεων για την απόδοση ιθαγένειας σε ανθρώπους που γεννιούνται στην Ελλάδα ή μετέχουν της ελληνικής παιδείας, θα έχει θετικό πρόσημο για την ελληνική κοινωνία.

«Βεβαίως» έσπευσε να απαντήσει η ΠτΔ αλλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι:

 «Υπάρχει μια ειδική διάταξη στο Σύνταγμα, ελπίζω να λυθεί με τον χρόνο» απάντησε η κ. Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, την ελληνική υπηκοότητα παίρνουν αυτομάτως τα τέκνα

«Ι. Αυτοδίκαια, με τη γέννηση

Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.

Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:

α. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη Χώρα από τη γέννησή του ή

β.  δεν  αποκτά  αλλοδαπή ιθαγένεια με  τη  γέννησή του  ούτε μπορεί  να αποκτήσει τέτοια  με  σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές, αν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης, ή

γ. είναι άγνωστης ιθαγένειας, εφόσον η αδυναμία διαπίστωσης της τυχόν αποκτώμενης με τη γέννηση αλλοδαπής ιθαγένειας δεν οφείλεται σε άρνηση συνεργασίας γονέα.»

Σύμφωνα εξάλλου με το νόμο 3284/2004 του 2004 ελληνική ιθαγένεια αποκτά αυτόματα:

Ι. Με τη γέννηση.

Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννηση του την Ελληνική Ιθαγένεια.

Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννηση του και όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτά με τη γέννηση του αλλοδαπή ιθαγένεια ή είναι άγνωστης ιθαγένειας.

 

ΠΗΓΗ: Γεωπόλδος/Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube