Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 12 Μαρτίου 2024

Η Ρωσία εγκαλεί την Ελβετία για το ζήτημα της κατάσχεσης ρωσικών αξιών για ικανοποίηση των ουκρανικών αποζημιώσεων

Η Ρωσία εγκαλεί την Ελβετία για το ζήτημα της κατάσχεσης ρωσικών αξιών για ικανοποίηση των ουκρανικών αποζημιώσεων

Η Ρωσία καταδικάζει σφόδρα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα την πρεσβευτή της Ελβετίας σε σχέση με την έγκριση από το ελβετικό κοινοβούλιο προτάσεων που θα εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους για την κατάσχεση και μεταβίβαση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων με στόχο την χρηματοδότηση αποζημιώσεων για την Ουκρανία.

Η Ρωσία κάλεσε την πρεσβευτή Κριστίνα Μαρτί Λανγκ για να της εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την οριακή υπερψήφιση των προτάσεων στο ελβετικό κοινοβούλιο, με τις οποίες εξουσιοδοτείται η ελβετική κυβέρνηση να εργαστεί για τη δημιουργία ενός μηχανισμού αποζημιώσεων βάσει του διεθνούς δικαίου για μια χώρα που δέχτηκε παράνομη επίθεση.

“Η Ρωσία καταδικάζει σφόδρα αυτό το βήμα από τις ελβετικές αρχές που παραβιάζει υπερβολικά τις θεμελιώδεις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου σχετικά με την κρατική ασυλία”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

“Τυχόν καταπάτηση ρωσικής κρατικής περιουσίας υπό την επίφαση όποιου παράλογου ‘μηχανισμού αποζημιώσεων’ δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από κλοπή σε κρατικό επίπεδο”, προστίθεται.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η Ρωσία θα λάβει αντίμετρα αν εφαρμοστεί το ελβετικό σχέδιο. Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.

Η Ελβετία ανακοίνωσε τον περασμένο χρόνο ότι πάγωσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 8,81 δισεκ. δολαρίων που ανήκουν σε Ρώσους με βάση τις κυρώσεις που έχουν στόχο να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube