Λίγο μετά τον νέο – και απολύτως αναμενόμενο, αφού δεν υπήρχε αντίπαλος – εκλογικό θρίαμβο, που του δίνει ακόμη μία 6ετία στον προεδρικό θώκο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σαφείς οδηγίες προς την FSB, την υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας. Θα πρέπει να προσδιορίσουν, να πιάσουν και να τιμωρήσουν τους «προδότες», που δρουν εναντίον του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TASS, που αναμεταδίδει το CNBC, σε συνάντησή του με αξιωματούχους της FSB σήμερα, Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για «σαμποτάζ» από «τρομοκρατικές ομάδες» κατά της Μόσχας, αναφερόμενος στις πρόσφατες προσπάθειες φιλο-ουκρανών Ρώσων ανταρτών να περάσουν τα σύνορα από την Ουκρανία και να εισέλθουν σε ρωσικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδες Ρώσων ανταρτών που στηρίζουν την Ουκρανία και στρέφονται κατά του Πούτιν, υποστήριξαν ότι πέρασαν τα σύνορα στις 12 Μαρτίου για να διεξάγουν «πολεμικές επιχειρήσεις» στο ρωσικό έδαφος. Πρόκειται για τις ομάδες «Ελευθερία της Ρωσίας», «Τάγμα Σιβηρίας» και «Σώμα Εθελοντών», οι οποίες ανέφεραν ότι πέρασαν τα σύνορα στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ.

«Να μην ξεχάσετε ποιοι είναι»

«Όταν μιλάω για αυτούς τους προδότες, ζητάω να μην ξεχάσετε ποιοι είναι. Να τους προσδιορίσετε με το όνομά τους» φέρεται να τόνισε ο Πούτιν. «Θα τους τιμωρήσουμε χωρίς όρια, όπου και να βρίσκονται» πρόσθεσε.

Να θυμίσουμε ότι ο Πούτιν είναι πρώην αξιωματούχος της KGB, που μετεξελίχθηκε στην FSB. Καθόλη τη διάρκεια των 24 ετών που βρίσκεται στην εξουσία διατηρεί στενότατους δεσμούς με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Ναυτεμπορική