Weather Icon

Εμμανουήλ Τσεσμελής: Το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου

Εμμανουήλ Τσεσμελής: Το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου

Από το CERN, τo μεγαλύτερο κέντρο για τη Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στον κόσμο, μίλησε στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα, ο αναπληρωτής δ/ντής Εμμανουήλ Τσεσμελής. όπως ανέφερε δρομολογείται ο μεγάλος στόχος, που είναι να πλησιάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην ώρα της έκρηξης του σύμπαντος και από εκεί να δούμε την εξέλιξη μέχρι σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος δεν το γνωρίζουμε τόνισε ο κ.Τσεσμελής και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Φυσικής επιστήμης. Περίπου 6500 επιστήμονες, σχεδόν οι μισοί φυσικοί σωματιδίων του κόσμου, έρχονται στο CERN για τις έρευνές τους. Εκπροσωπούν 500 Πανεπιστήμια και περισσότερα από 80 έθνη. Πολλά από τα επιτεύγματα της Ιατρικής και της Τεχνολογίας οφείλονται στις ανακαλύψεις της Φυσικής.
Με την κατανόηση των νόμων της Φυσικής, διαμορφώνουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για πολλά από τα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι σεισμοί, τα ηφαίστεια, η τρύπα του όζοντος, η πυρηνική ενέργεια και ποιες είναι οι ειρηνικές χρήσεις της, ανέφερε ο κ.Τσεσμελής.

— Ανακαλύψεις, επιτεύγματα και η προοπτική για την Φυσική του 21ου αιώνα θα τεθούν στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής, της Ένωσης Φυσικών που θα διεξαχθεί στη Λαμία το τριήμερο 8 με 10 Μαρτίου.

Ο κ. Τσεσμελής ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου και σχολίασε, ότι οι ανακαλύψεις του CERN έχουν μοναδικό στόχο την χρήση της πυρηνικής ενέργειας, μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube