Weather Icon
Κορέα – Βόρειος Κορέα , Ρωσία 1 Φεβρουαρίου 2024

Συνεχίζεται η προσέγγιση Ρωσίας-Β. Κορέας: Αντιπροσωπεία της Πιο Γιάγκ προσεχώς στη Μόσχα

Συνεχίζεται η προσέγγιση Ρωσίας-Β. Κορέας: Αντιπροσωπεία της Πιο Γιάγκ προσεχώς στη Μόσχα

Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας θα επισκεφθεί τη Μόσχα 

Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας θα επισκεφθεί την κάτω βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου στις 13 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα βουλευτής από το αντιπολιτευόμενο Κομμουνιστικό Κόμμα σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο κομμουνιστής βουλευτής Κάζμπεκ Ταϊσάεφ δήλωσε επίσης ότι αντιπροσωπεία του ρωσικού κοινοβουλίου σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα τον Μάρτιο.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα και άλλες χώρες εχθρικές προς τις ΗΠΑ, όπως το Ιράν, από την αρχή του πολέμου με την Ουκρανία –σχέσεις που αποτελούν πηγή ανησυχίας για τη Δύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα, αν και η ημερομηνία του ταξιδιού είναι ακόμα ασαφής. Το Κρεμλίνο δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η επίσκεψη του Πούτιν θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube