Weather Icon
Αυστραλία , ΗΠΑ , Ινδία 20 Φεβρουαρίου 2024

Συμμετοχή Ηνωμένων Πολιτειών και Αυστραλίας σε άσκηση του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού

Συμμετοχή Ηνωμένων Πολιτειών και Αυστραλίας σε άσκηση του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού

H MAS Warramunga, μια φρεγάτα κλάσης Anzac του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας  έφτασε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Visakhapatnam για να λάβει μέρος στην πολυμερή ναυτική άσκηση, «MILAN 2024».

Πρόκειται για μεγάλη ναυτική άσκηση του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μηνός με πολλά πλοία από ινδικά και ξένα ναυτικά (πάνω από 50 χώρες) να συμμετέχουν  σε μία άσκηση που συμβολίζει τον διαρκή δεσμό μεταξύ των εθνών και τη δέσμευσή τους για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό. 

Το σύνθημα της άσκησης είναι «Σφυρηλάτηση Ναυτικών Συμμαχιών για ένα ασφαλές θαλάσσιο μέλλον».

Σύμφωνα με την Ανατολική Ναυτική Διοίκηση της Ινδίας, η συμμετοχή του αυστραλιανού πολεμικού πλοίου αντικατοπτρίζει τη στενή θαλάσσια συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Η Ανατολική Ναυτική Διοίκηση επεφύλαξε θερμή υποδοχή για την Corvette 20 του Λαϊκού Ναυτικού του Βιετνάμ και το USS Halsey (DDG-97) του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επιπλέον, η επίσκεψη υπογραμμίζει τη δέσμευση για την περιφερειακή ασφάλεια και ενισχύει τις αμυντικές συνεργασίες. «Καθώς το Visakhapatnam φιλοξενεί αυτά τα ναυτικά πλοία, επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Ινδίας ως βασικό θαλάσσιος κόμβος, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ των εθνών που έχουν δεσμευτεί για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό. Η άσκηση αναμένεται να εμβαθύνει τους δεσμούς φιλίας και προωθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στους ωκεανούς».
“Το ΜΙΛΑΝ θα ήταν μια εξαιρετική πλατφόρμα για τα συμμετέχοντα ναυτικά να μοιραστούν ιδέες για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ανοιχτή θάλασσα και τη διασφάλιση του θαλάσσιου εμπορίου για την ανάπτυξη και την ευημερία όλων. Εκτός από την οικοδόμηση γεφυρών φιλίας και την ενίσχυση των σχέσεων, η άσκηση στη θάλασσα θα ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα, θα επιτρέψει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη για την ανάληψη αποστολών μαζί στο μέλλον, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση της  Ανατολικής Ναυτικής Διοίκησης της Ινδίας.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube