Weather Icon

Περικλής Νεάρχου: Επικίνδυνη στάση

Περικλής Νεάρχου: Επικίνδυνη στάση

Περικλής Νεάρχου: Γνωστή η διαδρομή του Χρήστου Στυλιανίδη. Έκανε απαράδεκτη δήλωση για υπουργό. Είναι του ενδοτικού στρατοπέδου.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η φράση του Υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη, ότι η μισή Κύπρος είναι Τουρκική, καταπέλτης η απάντηση του πρώην Κύπριου πρέσβη Περικλή Νέαρχου στον star fm και την εκπομπή «Ήρθε η Ώρα». Ανεπίτρεπτο και αδιανόητο λέει, ένας Κύπριος πολιτικός, να εκφράζει μια ενδοτική πολιτική, αναγνωρίζοντας την Τουρκική κατοχή, ως τετελεσμένο. Σύμφωνα με τον κ.Νεάρχου είναι απόρροια της γενικότερης φιλοσοφίας του ενδοτικού στρατοπέδου, που υποστηρίζει ότι η λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να βασιστεί σε τετελεσμένα γεγονότα και με την έννοια αυτή, τα κατεχόμενα θα πρέπει να θεωρηθούν ως τουρκική επικράτεια, με την προϋπόθεση κάποιων διορθώσεων στο εδαφικό. Και αντί να διεξάγουμε αντικατοχικό αγώνα και να αντιπαλέψουμε την Τουρκική κατοχή, να προσανατολιζόμαστε σε μια άλλη κατεύθυνση, δηλαδή ουσιαστικά, λύση με βάση τα τετελεσμένα γεγονότα. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη αντίληψη, γιατί καλλιεργεί την ηττοπάθεια στον Κυπριακό λαό, ότι δήθεν το πρόβλημα δεν είναι θέμα κατοχής και εισβολής, αλλά με κάποιες παραχωρήσεις, μπορούμε να βρούμε λύσεις. Και καταλήγει ο κ.Νεάρχου: Αιδώς Αργείοι….

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube