Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 1 Μαΐου 2024

Και η Ρωσία θέλει ταχύτερες παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών – Τι διέταξε ο Σοϊγκού

Και η Ρωσία θέλει ταχύτερες παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών – Τι διέταξε ο Σοϊγκού

Σοϊγκού: Ανάγκη για περισσότερη και ταχύτερη παράδοση όπλων

Η Ρωσία, η οποία έχει χαρακτηρίσεις την εισβολή της στην Ουκρανία ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ελέγχει τώρα περίπου το ένα πέμπτο του εδάφους της Ουκρανίας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατέλαβε κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε συνάντηση με την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γερασίμοφ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση, παρέδωσε έκθεση στον Σόιγκου, ανέφερε το υπουργείο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Για να διατηρηθεί ο απαιτούμενος ρυθμός της επίθεσης … είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο όγκος και η ποιότητα των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχονται στα στρατεύματα, κυρίως των όπλων», ανέφερε ο Σοϊγκού σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν τακτικές προόδους τις τελευταίες εβδομάδες κατά μήκος της μετωπικής γραμμής στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει καταλάβει περίπου πολλά από τα χωριά στην περιοχή του Ντονέτσκ, ενώ έχει σταθεροποιήσει θέσεις μάχης στην περιοχή του Χάρκοβο.

Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει περισσότερο έδαφος εάν η Δύση δεν παραδώσει γρήγορα όπλα, προειδοποίησε την Κυριακή ο ανώτατος διοικητής του Κιέβου, ο συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi.

Πηγή: Reuters, liberal,gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube