Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ουκρανία 2 Φεβρουαρίου 2024

Όρμπαν για την άρση του βέτο στη Σύνοδο Κορυφής: Έδωσα τα πάντα για τη χώρα μου

Όρμπαν για την άρση του βέτο στη Σύνοδο Κορυφής: Έδωσα τα πάντα για τη χώρα μου

Ο Όρμπαν με δηλώσεις δικαιολογεί την αλλαγή στάσης

Ως γνωστόν, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ομόφωνα την Πέμπτη να παρατείνουν τη νέα βοήθεια ύψους 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υπάρχει διχογνωμία για το αν θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο στον αγώνα του κατά της Ρωσίας.

Η συμφωνία ήρθε απροσδόκητα γρήγορα έπειτα από εβδομάδες αντίστασης από την Ουγγαρία, η οποία αρνείται να στείλει όπλα στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου και της οποίας οι σχέσεις με την Ουκρανία έχουν «τσαλακωθεί» λόγω της μεταχείρισης περίπου 150.000 εθνοτικών Ούγγρων που ζουν στη δυτική Ουκρανία.

Στην τακτική συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο την Παρασκευή, όπου απευθύνεται στο εγχώριο ακροατήριό του, ο Όρμπαν δήλωσε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε την Πέμπτη ήταν καλή.

«Τα έδωσα όλα», δήλωσε ο Όρμπαν.

«Εάν δεν είχε επιτευχθεί αυτή η συμφωνία και η Ουγγαρία συνέχιζε να χρησιμοποιεί το δικαίωμα βέτο της, τότε 26 κράτη μέλη θα συμφωνούσαν να στείλουν τα χρήματα στην Ουκρανία … και θα αφαιρούσαν τα κονδύλια που προορίζονταν για την Ουγγαρία και θα τα έστελναν και αυτά στην Ουκρανία – Γιατί αυτό θα ήταν καλό;», πρόσθεσε ο Όρμπαν.

«Δεν στέλνουμε όπλα (στην Ουκρανία), παίρνουμε τα χρήματά μας από τις Βρυξέλλες και θα συμβάλουμε στην πολιτική χρηματοδότηση της Ουκρανίας».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube