REAL TIME |

Weather Icon
Ινδία , ΟΗΕ 17 Φεβρουαρίου 2024

ΟΗΕ: Τέσσερα ψηφίσματα για την προώθηση της ανάπτυξης υπό την προεδρία της Ινδίας

ΟΗΕ: Τέσσερα ψηφίσματα για την προώθηση της ανάπτυξης υπό την προεδρία της Ινδίας

Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ, Ruchira Kamboj προήδρευσε της 62ης Συνόδου της Επιτροπής για την Κοινωνική Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 14 Φεβρουαρίου για να συζητηθεί και να ενισχυθεί η διεθνής συνεργασία σε θέματα κοινωνικής ανάπτυξης, ανέφερε επίσημη δήλωση

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε με θέμα προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης μέσω Κοινωνικών Πολιτικών για την Επιτάχυνση της Προόδου στην Εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και για την Επίτευξη του Γενικού Στόχου της Εξάλειψης της Φτώχειας».

Κατά τη διάρκεια της συνόδου που κορυφώθηκε την Τετάρτη, η Πρέσβειρα Kamboj τόνισε τον κρίσιμο ρόλο της Επιτροπής στην αντιμετώπιση παγκόσμιων κοινωνικών προκλήσεων.
Σε μια σημαντική ανακάλυψη για τη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Ινδίας, εγκρίθηκαν με επιτυχία τέσσερα ψηφίσματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφίσματος για την προώθηση των συστημάτων φροντίδας και υποστήριξης για την κοινωνική ανάπτυξη, ένα ψήφισμα για τις κοινωνικές διαστάσεις της νέας εταιρικής σχέσης για την ανάπτυξη της Αφρικής, ένα ψήφισμα για το θέμα προτεραιότητας της εξηκοστής τρίτης συνόδου της Επιτροπής για την Κοινωνική Ανάπτυξη 63η Σύνοδος της και Ψήφισμα για το Θέμα Προτεραιότητας της εξηκοστής δεύτερης συνόδου της Επιτροπής για την Κοινωνική Ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, η Πρέσβειρα Kamboj καλωσόρισε επίσης την Πολωνία ως την επόμενη χώρα στην προεδρία,η οποία θα προεδρεύσει της 63ης συνόδου της Επιτροπής Κοινωνικής Ανάπτυξης το 2025.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τελικού τμήματος, πολλά κράτη μέλη εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την επιτυχία της Ινδίας στην προεδρία της Επιτροπής και τον ρόλο της καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της ετήσιας συνόδου.

“Η εκλογή της Ινδίας ως Προέδρου ήταν ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς ήταν η πρώτη φορά από το 1975 που η χώρα κατείχε αυτήν την αξιόλογη θέση στην Επιτροπή Κοινωνικής Ανάπτυξης. Αυτή η Επιτροπή είναι ένα λειτουργικό όργανο του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου που λειτουργεί ως ζωτικής σημασίας διακυβερνητική πλατφόρμα για τη συζήτηση και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας σε θέματα κοινωνικής ανάπτυξης», αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube