Weather Icon
Γαλλία 1 Φεβρουαρίου 2024

Μαρίν Λεπέν: Για πρώτη φορά καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο βαρόμετρο της «Le Figaro»

Μαρίν Λεπέν: Για πρώτη φορά καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο βαρόμετρο της «Le Figaro»

Στην πρώτη θέση δημοφιλίας η Λεπέν – Καταρρέει ο Μακρόν

Τον Απρίλιο του 2010, η βαθμολογία της ήταν μόλις 14%. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ανέρχεται στο 40%, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα και όπως υπογραμμίζει, πέτυχε να διευρύνει την αποδοχή της σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού.

Μάλιστα, σημειώνει πρόοδο αυτόν το μήνα μεταξύ των Γάλλων που τοποθετούνται στα αριστερά και στην άκρα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ, με ποσοστό 39% και ο 28χρονος πολιτικός σύμμαχος της Λεπέν και αρχηγός του «Εθνικού Συναγερμού» Ζορντάν Μπαρντελά που καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ανιψιά της σταρ της Ακροδεξιάς και σύντροφος του Ζορντάν Μπαρντελά, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Μόλις το 24% των ερωτηθέντων δείχνει εμπιστοσύνη, κατά μέσο όρο, σε υπουργούς της κυβέρνησης Μακρόν, ενώ το 33% των ερωτηθέντων εγκρίνει τον νέο πρωθυπουργό που διόρισε πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η έρευνα, διεξήχθη από τη «Verian-EPOKA» για λογαριασμό της «Le Figaro», το διάστημα 28 – 30 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube