Weather Icon
Οικονομία & Αγορές , Ρωσία , Τουρκία 20 Φεβρουαρίου 2024

Κρίση πληρωμών μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας

Κρίση πληρωμών μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην είσπραξη πληρωμών για πολλά προϊόντα που προμηθεύει η Τουρκία στη Ρωσία, ενώ καθυστερήσεις παρατηρούνται και στις πληρωμές για προμήθειες πετρελαίου που αγοράζονται από τη Ρωσία.

Στόχος η μείωση των εσόδων της Τουρκίας

Οι πληρωμές της Τουρκίας για ρωσικά προϊόντα που αγοράζει παρεμποδίστηκαν από μια εντολή που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο και προβλέπει μεγαλύτερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Ο περίπλοκος χαρακτήρας των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στοχεύει στο να αποτρέψει τη Ρωσία, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο να μεταφέρει πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές, μέσω τρίτων χωρών όπως η Τουρκία, που δεν εφαρμόζουν κυρώσεις κατά της Μόσχας. Αυτές οι κυρώσεις φέρεται να στοχεύουν στη μείωση των εσόδων της Ρωσίας από το πετρέλαιο.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube