Weather Icon
Ισραήλ , Υεμένη 22 Φεβρουαρίου 2024

IDF: Καταρρίφθηκε πύραυλος των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα

IDF: Καταρρίφθηκε πύραυλος των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα

Και οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drone των Χούθι

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση προς την ισραηλινή πόλη του Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Ωστόσο, το ισραηλινό σύστημα Arrow αναχαίτισε πύραυλο των Χούθι που εκτοξεύτηκε προς το Εϊλάτ. Οι IDF βάζουν στο «στόχαστρο» τη Ράφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτηρίζει τη Ράφα το «έσχατο οχυρό» της Χαμάς και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεση «ως την ολοκληρωτική νίκη».

ΗΠΑ: Κατέστρεψαν πυραύλους και drone των Χούθι

Επτά πύραυλοι κρουζ κατά πλοίων, κινητός εκτοξευτήρας βαλλιστικών πυραύλων και drone καταστράφηκαν σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούθι της Υεμένης, κατά τη διάρκεια τεσσάρων επιδρομών που διεξήχθησαν την Τετάρτη (21/02) σε «νόμιμη άμυνα», ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η CENTCOM διευκρίνισε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι οι επιδρομές έγιναν από τις 12:00 ως τις 18:45 (ώρες Σανάα· 11:00 ως 17:45 ώρες Ελλάδας) και πρόσθεσε ότι τα οπλικά συστήματα των Χούθι ήγειραν «άμεση απειλή για τα εμπορικά πλοία και πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή» της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι επιθέσεις των Χούθι έχουν αναγκάσει μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να αναστείλουν τη διέλευση των πλοίων τους από την περιοχή στρατηγικής σημασίας, από την οποία περνάει περί το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.

liberal.gr με πληροφορίες από Jerusalem Post 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube