Weather Icon

Η Γαλλία παρέδωσε μια παρτίδα αμυντικών όπλων στην Αρμενία

Η Γαλλία παρέδωσε μια παρτίδα αμυντικών όπλων στην Αρμενία

Η Γαλλία θα παραδώσει μια παρτίδα αμυντικών όπλων στην Αρμενία στις 22 Φεβρουαρίου, ενημερώνει η Le Figaro.

Ο οπλισμός περιλαμβάνει τρία ραντάρ Thalès Ground Master (GM 200), τα οποία θα επιτρέπουν τον εντοπισμό εχθρικών αεροσκαφών σε απόσταση 250 χιλιομέτρων, καθώς και συσκευές νυχτερινής όρασης και κιάλια.

Σημειώνεται επίσης ότι η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των μερών για τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας προβλέπει ότι ο γαλλικός στρατός θα διοργανώσει φέτος 3 μαθήματα εκπαίδευσης ορεινών μαχών για Αρμένιους.   

Η Αρμενία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνίες για την αμυντική συνεργασία στις 23 Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας της Αρμενίας Σουρέν Παπικιάν στη Γαλλία. 

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρν ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Αρμενία.

Με τη σειρά του, το πρακτορείο AFP μετέδωσε ότι ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας θα επισκεφθεί την Αρμενία στις 22 Φεβρουαρίου για διήμερη επίσκεψη. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube